Wynagrodzenie 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 10 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 04 lut 2014, 0:30

U mnie zachowana wysokość wynagrodzeń z Kn na poziomie mianowanego i dyplomowanego oraz podwyższenie płac wychowawcom i pozostałym pracownikom wynagrodzeń. Mam nadzieję, że w ciagu dwóch lat uda mi się doprowadzić do praktycznie wyrównania płac. Prywatnie myślę, że równo to wszystkim g....... Jak ktoś jest zaangażowany to dać mu nagrodę, premię. Jakież było zdziwienie, kiedy przyznałem nagrody i nie wszystkim. Nagroda jest za coś więcej niż wzorowe wykonywanie obowiązków służbowych - więc otrzymali ją ci, którzy na nią zapracowali. Skutek taki, że innym też zachciało się pracować na nagrodę. W tym roku też będzie podobnie. Jeszcze raz powtarzam - dyrektor nie jest od lubienia go, jest od realizowania zadań placówki. Wychowawca nie musi mnie kochać, na wzajemny szacunek musieliśmy sobie zapracować. Dziś patrzymy sobie w oczy nawet wtedy gdy się różnimy. Co do regulacji zapowiedziałem były z KN, że dalsze podwyżki dotyczą przede wszystkim KP.
~Marcin

Napisano: 04 lut 2014, 1:00

???
To jest martwy przepis?

tego to nie wiem - znam sprawe z lexa o nauczycielu jakiejś szkoly pozarnictwa ( z pamieci lece) do którego w sprawach placowych mialy zastosowanie przepisy samorzadowe, Sadzil sie przed odejściem na emeryture , że w swietle KN winien miec wyzszy zarobek, bo dlugo pracował i awans przez lata mu sie należał . nie wygra, a SN stwierdzil że nic w swietle przepisów samorzadowych, nie obligowało pracodawcy do stosowania podwyżek,

Przed uderzeniem do sądu nalezałoby zasiegnac opinii PIP, może rzecznika praw obywatelskich, może odpowiedzi z biur poselskich

To co sie teraz dzieje to wytwór polityczny, pamietacie że wawrzeckiego skazali na śmierc za kielbase - afera miesna. Wszystko jest mozliwe

Do marcina
to jest glos , Tak powinno być, też mówilem o tym swojej dyrektorce alle....ty jednak madrzejszy jesteś...
A jak to sie przeklada na starostwo, zatwierdzanie budzetu, argumentacje.?
Bo moja dyrektorka kocha Pana staroste, ale jeśli chodzi o płace , to tam jest wszelkie zło. a i dobroć że KN ucieli tylko trudnościowy
~mariusz

Napisano: 04 lut 2014, 1:02

może nie ten dział ale przeczytajcie
https://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja ... pracy.html
to samo było z kartą w placówkach dualizm zatrudnienia oczywiście racje tańszych i na koniec niestety rzeczywistość samorządowa
~Spartan

Napisano: 04 lut 2014, 1:08

A teraz slysze w tv o podwyzsze podatku za garaz. Co za kraj, tu w styczniu za p i e przyli mi pieniadze za prace i jeszcze każą doplacac

Słysze też w tv ze po redukcjach państwo zadba o nas, bo sa oferty na operatora wózka widłowego. uwzgledniaja GENDER kazdy ma szanse - a uprawnienia trzeba mieć. Z tym ż e mówia o oświacie...

Panie profesorze, prosze przywieżć palete z cementem
~mariusz

Napisano: 04 lut 2014, 1:11

Spartan , czytałem
No , co jak co, ale klasy będa mogły mieć wiecej uczniów , z A i B zrobi sie tylko A.
~mariusz

Napisano: 04 lut 2014, 1:11

u mnie oczywiście koledzy i koleżanki z kn popierają bo jakże to im zabrali to co się robi w poradniach a w MOW czy Poprawczakach to wcale nie jest tak źle mogą robić jak my wybaczcie za błędy ale ręce opadają
~Spartan

Napisano: 04 lut 2014, 1:14

totalne skłócenie chodzę na wywiadówki do szkoły i rodzice mają pretensje że dzieci nie chodzą lub się źle zachowują bo widocznie źle dobrane zajęcia a to i tamto a nauczyciel siedzi i nic nie robi
~Spartan

Napisano: 04 lut 2014, 9:50

Marcin to nie jest źle u Ciebie, u mnie zero podwyżek od ponad 5 lat i zero perspektyw na podwyżki. KN podwyżki co roku, przepaść finansowa ogromna. Fajnie Marcin, że dajesz nagrody i premie, ale nie chcę tych nagród i premii, wolę zrównanie pensji zasadniczej do kolegów mających już taki sam poziom awansu zawodowego jak ja. Moja emerytura została przeliczona na kwotę 460 zł miesięcznie przy moich zarobkach. Oczywiście pod warunkiem, że popracuję do 67 lat i mnie szlak po drodze nie trafi. Fajnie nie?
~???

Napisano: 04 lut 2014, 12:03

w wieku lat 64 musisz pograc w pilke z nastolatkami, najlepiej w ataku, moze dyro zauwazy i da pare groszy ...moze wtedy juz w euro

Kiedys , pare lat temu pobrali sie pan i pani - ona lat 21 , on lat 20. czasami padlo kilka slów o wieku, ze róznica za duza , albo ze nie za duza, że jeszcz nie jest taki stary ..29... Ktos powiedział, ze wiekiem nie , ale rozumem może byc za stary...
to oczywiste ze 21 latka i 29 latek innaczej patrza na zycie.

17 lat i 67 , fajnie tuskolandia to sobie wymysliła, ale tn 67 lat to \"stary lis\" i pewnie malolat go nie oszuka....
~mariusz

Napisano: 04 lut 2014, 12:04

poprawiam , bo będzie bez sensu : ona 21 lat, on lat 29
~mariusz

Strona 10 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x