Wynagrodzenie 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 03 lut 2014, 21:47

???
teraz jest odnosnik bo w wielu placówkach KN ma wyzsze pensje. Mogło byc zupełnie innaczej ...mogło, bo to dziki kraj.
Ten odnosnik nie jest stały, tym z KN za chwile moga obciac, przed grudniem tego zrobic nie mogli.
Ale co jeszcze bylo do grudnia....??

Piszesz:
Natomiast przed styczniem tego roku na nierówne traktowanie pozwalała sama ustawa i tu było ciężko coś wywalczyć,

No własnie......a co z art 18 ze znaczkiem 3 kp mówiacym o jednakowej płacy za prace tego samego rodzaju.
czy wówczas nie było okazji aby ( no właśnie - kto?) walczyc wowczas o zrównanie plac?
~mariusz

Napisano: 03 lut 2014, 21:47

Marianno uważasz, że dopuszczalne jest, aby istniała różnica 1000 zł w zarobkach(pensja zasadnicza) pracowników w jednym zakładzie pracy, na tych samych stanowiskach pracy?
~???

Napisano: 03 lut 2014, 21:50

Była okazja, ale za drogi sport. Sprawa nie w Sądzie Pracy, ale w Trybunale Konstytucyjnym-zaskarżenie ustawy.
~???

Napisano: 03 lut 2014, 21:51

A walczyć powinny związki zawodowe, ale było nas tak mało, że im się nie opłacało. Nawet się zrymowało.
~???

Napisano: 03 lut 2014, 21:52

Trybunał skarge odrzucil
~marian

Napisano: 03 lut 2014, 21:53

\"Marianno uważasz, że dopuszczalne jest, aby istniała różnica 1000 zł w zarobkach(pensja zasadnicza) pracowników w jednym zakładzie pracy, na tych samych stanowiskach pracy?\"

a cóż w tym dziwnego?

stażysta 2265zł
kontraktowy 2331zł
mianowany 2647zł
dyplomowany 3109zł
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 21:56

W mojej placówce pozostawienie zróżnicowania pensji doprowadziło do tego, że narasta frustracja i niechęć zarówno do dyrekcji jak i angażowania się w obowiązki Tym sposobem zamieniamy się w zakład produkcyjny
~koala

Napisano: 03 lut 2014, 21:59

koala nigdzie zarobki nie są zrównane. Pracownik pracownikowi nie równy. I zrównanie budzi ogromne frustracje. Bo równe traktowanie nierównych to dopiero niesprawiedliwość.
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 22:00

Marianno śledzę to forum już jakiś czas i zauważyłam że zakładasz z góry, iż zawsze masz rację Według mnie to właśnie taka postawa osób koordynujących lub kierujących placówkami stwarza zły klimat Niestety mój dyrektor podziela Twoje zdanie i też uważa że zawsze ma racje
~koala

Napisano: 03 lut 2014, 22:01

A Ty nie zakładasz, że masz rację?
~Marianna

Strona 5 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x