Wynagrodzenie 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 03 lut 2014, 20:13

ale czy to że ktoś pracuje za pensję sprzątaczki to powód żebym ja zrzekła się części swojej pensji?
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 20:22

koala
\"I zastanawiam się czy ktoś z Was drodzy karciani chciałby\"

...wiesz co, zmień ton, i popluj troche w kierunku warszawy, posłów, zwiazków zawodowych, tylko ze jak cos jest politycznie skazane na zagładę to tego nie uchronisz

Wiem ze byli karciani mają problem bo trzeba teraz być 5 dni w pracy - nie wtym jest problem, ale w 6 i 7 dniu, bo własnie w te dni tez sie oczekuje pracy. No i wynagrodzenia - jeżeli uwazacie ze 1500 zł netto to godna płaca i mozna utrzymać za to rodzine, to ok. to ja zweryfikuje swoj poglad
Ale jeżeli uwazasz ze to placa niegodna, to krzycz z karcianymi
~mariusz

Napisano: 03 lut 2014, 20:23

\"Wiem ze byli karciani mają problem bo trzeba teraz być 5 dni w pracy i nie ma możliwości dorobienia, ale sorry takie przepisy.\"

Przy równoważonym systemie pracy nie trzeba pracować 5 dni w tygodniu.
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 20:42

ale jej (koali ) chodzi o to ze problem sa te dwa dni wiecej , albo 14 g więcej

\"Czasami lepiej dyżur przesiedzieć niż nadgorliwym być.\"
jak ktos w cxzasie pracy nadgorliw, to jest to w granicy mojej tolerancji (chyba że nie doswiadczyłem), ale jak widze nadgorliwoś taka ze Ma cały grafika na 40 rozpisany, i jescze lata przy tej pracy między tymi rozpisami - czyli po godzinach i za free... to mnie boli wątroba..
~mariusz

Napisano: 03 lut 2014, 21:12

Jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
~koala

Napisano: 03 lut 2014, 21:14

Marianno skoro Twoja pensja jest ok to już nikt inny nie jest istotny Gratuluję
~koala

Napisano: 03 lut 2014, 21:27

\"mam wątpliwości czy zrównanie płacy to dobry pomysł - po równo to było w socjaliźmie\"
Marianno nie rozumiem Twojego podejścia, uważasz, że wychowawcy z byłej KN są z zasady lepszymi pracownikami i więcej im się należy? Mówimy tutaj o pensji zasadniczej, a nie o premiach i nagrodach. Zgadza się zarobki można różnicować i nie musi być po równo, ale nie można dopuszczać do dyskryminacji.

~???

Napisano: 03 lut 2014, 21:32

??? a czy Twoje \"zróżnicowanie\" jest ine od mojego zróżnicowania?

w czym nie rozumiesz mojego podejścia?
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 21:38

\"To dobrze ze była KN ma wyzsze zarobki - dobrze w tej patologicznej sytuacji, bo jest odnosnik. Jeszcze lepszy byl do grudnia, kiedy KN po prostu była.\"

Mariusz, jak najbardziej zgadzam się z tym, że to to dobrze, że była KN ma teraz wyższe zarobki, gdyż jest odnośnik. Natomiast przed styczniem tego roku na nierówne traktowanie pozwalała sama ustawa i tu było ciężko coś wywalczyć, teraz nierówne traktowanie wynika ze złej woli dyrektora lub samorządu. Patrząc na to, że likwidacja KN wygenerowała oszczędności w budżetach nie ma argumentu, że nie ma na zrównanie płac środków finansowych.
~???

Napisano: 03 lut 2014, 21:41

Koala
czy skoro inni mają lepiej to maja się zrzec swoich pensji na rzecz tych co maja gorzej?

to dam Ci lepsze pensje niż moja

branże przemysłowe:
- wytwarzanie energii elektrycznej,
- przemysł rafineryjny,
- produkcja wyrobów tytoniowych
- farmaceutycznych

oraz zawody związane z przetwarzaniem informacji i komunikacją, czyli pracownicy wydawnictw, mediów oraz branży telekomunikacyjnej.

Średnia płaca brutto obecnie wynosi 3 832,81 zł, natomiast płace brutto w najatrakcyjniejszych sektorach zaczynają się od blisko 6 000 zł.

Pisz do nich że Ty masz za mało, może oddadzą?

Ciekawe, że mi nikt nie oddał swojej pensji jak mi spadła zasadnicza do poziomu sprzed 7 lat.
~Marianna

Strona 4 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x