koala
\"I zastanawiam się czy ktoś z Was drodzy karciani chciałby\"
...wiesz co, zmień ton, i popluj troche w kierunku warszawy, posłów, zwiazków zawodowych, tylko ze jak cos jest politycznie skazane na zagładę to tego nie uchronisz
Wiem ze byli karciani mają problem bo trzeba teraz być 5 dni w pracy - nie wtym jest problem, ale w 6 i 7 dniu, bo własnie w te dni tez sie oczekuje pracy. No i wynagrodzenia - jeżeli uwazacie ze 1500 zł netto to godna płaca i mozna utrzymać za to rodzine, to ok. to ja zweryfikuje swoj poglad
Ale jeżeli uwazasz ze to placa niegodna, to krzycz z karcianymi
ale jej (koali ) chodzi o to ze problem sa te dwa dni wiecej , albo 14 g więcej
\"Czasami lepiej dyżur przesiedzieć niż nadgorliwym być.\"
jak ktos w cxzasie pracy nadgorliw, to jest to w granicy mojej tolerancji (chyba że nie doswiadczyłem), ale jak widze nadgorliwoś taka ze Ma cały grafika na 40 rozpisany, i jescze lata przy tej pracy między tymi rozpisami - czyli po godzinach i za free... to mnie boli wątroba..
\"mam wątpliwości czy zrównanie płacy to dobry pomysł - po równo to było w socjaliźmie\"
Marianno nie rozumiem Twojego podejścia, uważasz, że wychowawcy z byłej KN są z zasady lepszymi pracownikami i więcej im się należy? Mówimy tutaj o pensji zasadniczej, a nie o premiach i nagrodach. Zgadza się zarobki można różnicować i nie musi być po równo, ale nie można dopuszczać do dyskryminacji.
\"To dobrze ze była KN ma wyzsze zarobki - dobrze w tej patologicznej sytuacji, bo jest odnosnik. Jeszcze lepszy byl do grudnia, kiedy KN po prostu była.\"
Mariusz, jak najbardziej zgadzam się z tym, że to to dobrze, że była KN ma teraz wyższe zarobki, gdyż jest odnośnik. Natomiast przed styczniem tego roku na nierówne traktowanie pozwalała sama ustawa i tu było ciężko coś wywalczyć, teraz nierówne traktowanie wynika ze złej woli dyrektora lub samorządu. Patrząc na to, że likwidacja KN wygenerowała oszczędności w budżetach nie ma argumentu, że nie ma na zrównanie płac środków finansowych.