wynagrodzenie na usamodzielnienie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 21 lis 2011, 21:55

Boże, jak ja bym tak informowała ludzi no to gratulacje i powodzenia w dalszej pracy . Z góry dziękuje za wyśmianie i tak nic nie skorzystałam z powyższych informacji. Przepraszam, że zabrałam głos . Liczyłam że mam do czynienia ze specjalistami , hm hm
~bb

Napisano: 21 lis 2011, 23:29

~bb jeśli pomożesz tej dziewczynie to napisz tu co ci się udało w tej sprawie lub raczej co jej się udało w jej sprawie.
~ale jaja

Napisano: 22 lis 2011, 18:54

tak dom dziecka wykpił ją...biedactwo
prawda jest taka, że nie chce się rodzicom pracować a ich pociechom uczyć- kłamać, kraść, pić, wagarować i jeszcze sypiać z menelami- to się chce tym rozwydrzonym dziewczynom
zawsze winni wychowawcy w domu dziecka, że wymagają, wymagają i jeszcze raz wymagają
proszę przyjść na jeden tydzień do pracy, to od razu zmienicie zdanie o tych biedactwach
im człowiek da z siebie więcej, to tym gorzej się odpłacają za okazaną pomoc!!!!
~karolek

Napisano: 22 lis 2011, 23:08

~karolek ktoś ci zrobił krzywdę?
~ale jaja

Napisano: 23 lis 2011, 19:08

nie. skąd taki wniosek ~ale jaja?
\"jaja \" sobie robię;)
~karolek

Napisano: 23 lis 2011, 21:02

Pewnie ten ~ karolek trochę racji ma ;)
~bella

Napisano: 24 lis 2011, 2:15

Słuchajcie, nie można generalizować, uogólniać, itp.; są świetne rodziny zastępcze i do niczego, są domy dziecka, w których ludzie starają się autentycznie pomóc dzieciakom i domy dziecka, w których pracują ludzie nie mający pojęcia o pracy z dzieckiem - mimo posiadanych ustawowych kwalifikacji.
W każdej dziedzinie są normalni ludzie, którzy jeśli coś robią to ma sens i przepraszam, \"ćwoki\" z innej planety.
O przyczynach tego stanu rzeczy kiedy indziej, jeśli będziemy chcieli ;) Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 24 lis 2011, 10:17

\"O przyczynach tego stanu rzeczy kiedy indziej, jeśli będziemy chcieli\"
Ja chce - napisz proszę.

Jeśli chodzi o ~karolka to jestem przeciwnikiem żartów tworzących ogólne przekonania i uproszczenia na temat jakiejś grupy społecznej.
~ale jaja

Napisano: 27 lis 2011, 17:08

no ale słuchajcie, pracuję już długo w ops i pracuję np z alkoholikami . Wiecie, jakie ja mam nerwy, jak muszę im zabezpieczyć podstawowy byt, żeby jeszcze trochę pożebrali. I też wiem, że moja praca socjalna to zmarnowany czas ale na litość boską, ludzie nieraz 10iciu pomożecie i bez efektu a nieraz jednemu poświęcicie czas i wyjdzie na prostą . Przeglądając posty z waszymi wypowiedziami to w żadnym nie ma szczypty optymizmu , to co ja też tej dziewczynie mam powiedzieć no nie warto z tobą pracować pomimo że staje na głowie żeby żyć i udowodnić że warto jej zaufać . Sorki ale nie mam słów ...
~bb

Napisano: 28 lis 2011, 1:33

Znajdź jej pracę a nie pieniądze na usamodzielnienie. Jak zarobi to może nie przepije.Jak dostanie to szybko straci...
~kuratorka

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x