dziecko chore -potrzeban placówka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 paź 2011, 13:24

Witam poszukuje miejsca w placówce dla chorego przewlekle dziecka, które wymaga całodobowej opieki. Dziecko ma wodogłowie, epilepsje, niedosłuch, stan po zapaleniu opon mózgowych. Obecnie przebywa na oddziale szpitalnym z uwagi na zabezpieczenie jej zdrowia i życia, ale nie może przebywać tam długo. jest to zabezpieczenie na kilka dni. Może wiecie gdzie są wolne miejsca w placówkach, zakładach opiekuńczych. Dziewczynka ma 14 miesięcy. Bardzo proszę o pomoc.
~la~

Napisano: 25 paź 2011, 13:30

Może jakas rodzina adopcyjna albo zastępcza???
A zapomniałam..jest chore..a u nas tylko ładne i zdrowe biorą..
~?

Napisano: 25 paź 2011, 17:35

A jakie województwo ?
~Monia

Napisano: 26 paź 2011, 0:50

Postaraj się je umieścić w DPS dla dzieci i młodzieży. Listę DPS znajdziesz na www.dps.pl, możesz też napisać na forum w dziale domy pomocy społecznej
~jmm

Napisano: 26 paź 2011, 13:14

Dziekuje za podpowiedz , staram się je umieścić w ZOL-u,
~la~

Napisano: 28 paź 2011, 22:32

Mam pytanie czy Ty zdecydowałbyś się/ zdecydowała na tam chore dziecko do swojej rodziny na 24 godziny przez powiedzmy 20 lat? Łatwo być złośliwym. Pozdrowienia
~RENATA

Napisano: 28 paź 2011, 22:50

nie wiem czy na jakimkolwiek innym portalu jest tyle żółci, co utaj
~kasia

Napisano: 29 paź 2011, 16:21

rodziny zastępcze robią sobie castingi na dzieci, a znajoma dyrektor RDD ...nie weźmie dziecka z powiatu, który prowadzi placówkę, bo...rodzice by ją nachodzili. Lepiej, żeby dziecka było z bardzo daleka.Rozumiecie to - powiat posiada RDD i nie może umieścić tam dziecka z terenu!!!!Skandal!!! i PCPR nic z tym nie robi!!!!Tym się zajmijcie!
poza tym to zawsze napiętnowano tych okropnych wychowawców w domu dziecka, że niewrażliwi itd
przyjrzyjcie się rodzinom zastępczym i RDD
to wychowawcy z placówek nie wybierają sobie dzieci i przyjmują każde, które wraca z RDD i rodziny zastępczej, oddane bo niegrzeczne
lepiej krzyczeć, żeby zamknąć domy dziecka a pracującym tam wychowawcom płacić grosze- a najlepiej, żeby pracowali za darmo
tak niestety jest w naszym kraju!
~Przemek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x