WYPROWADZKA BEZDOMNYCH Z GMINY - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 02 gru 2011, 10:31

pROSZĘ, ZDRADŹCIE CZY JAKOŚ OGRANICZACIE LICZBĘ BEZDOMNYCH W GMINIE? jAK ICH \"ODSTRASZACIE\" OD PRZYJAZDU LUB JAK POWODUJECIE, ŻE OPUSZCZAJĄ WASZE MIASTO. pONOĆ sOPOT SOBIE PORADZIŁ I OGRANICZYŁ LICZBĘ BEZDOMNYCH. jAK TO ZROBILIŚCIE?
~Lilianna

Napisano: 02 gru 2011, 11:05

jak mozesz! ? zbliza sie zima a ty zamiast starac sie pomoc biednym bezdomnym to chcesz ich odstraszac ! - o zgrozo
~ol

Napisano: 02 gru 2011, 13:01

O ile wiem, to z Sopotu bezdomni sami wyjeżdżają po sezonie letnim, bo kończy się możliwość zarobku na turystach.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2011, 14:05

~Lilianna: nie pisz dużymi literami, bo świadczy to o dużych minusach Twojego charakteru, o tym też świadczy wyraz ,, pozbywanie,, co za język i przypuszczenia.Nie bierzesz pod uwagę aktywizacji bezdomnych, pomoc w usamodzielnieniu? Schroniska nie powinny być przytuliskiem na całe życie i po to jesteśmy, żeby pomagać, a nie jak piszesz ,, pozbywać.
~MAGDA11

Napisano: 07 gru 2011, 10:08

po prostu nie kierujemy ich do naszych schronisk, złozone podania wysyłamy zawiadomieniem do gminy właściwej, proponujemy bilecik powrotny, gdy przychodzi którys raz i słyszy to samo to decyduje się na powrót do swojej mieściny. poza tym wiele gmin niwe zgadza się na opłacanie schronisk z uwagi na koszty - maja swoje
~b

Napisano: 08 gru 2011, 20:54

ja się przejechałam już na zasiłkach celowych na zakup biletu, mimo informowania telefonicznego OPS -u z ostatniego miejsca zameldowania, który wyraża zgodę na pokrycie kosztów biletu, ja daję, a oni się wycofują. I następuje piłeczka ping- pong . Mam tego dość. I uważam , jak bezdomny przyjechał do mojej miejscowości w celu bezdomności to niech wraca do swojej miejscowości w pociągu może poprosić o bilet kredytowy i z nim się zgłosić do swojego OPS a on zadecyduje o zwrocie. Protestuję przeciw turystyce za nasze podatki!!!!!!!!!
~MAGDA11

Napisano: 09 gru 2011, 18:54

gminy co niektóre zaczynają świrować i wysyłają akta do mojego miasta / bezdomny z ostatnim miejscem zameldowania w ich gminie/ i sprawa się przeciąga w SKO, moja wygrana/ powinny być duże konsekwencje dla gmin nieznających przepisy i traktujących ludzi jak .... brak mi słów
~MAGDA11

Napisano: 12 gru 2011, 10:01

dlatego droga magdo zawsze ustalamy z kierownikiem danego ops zwrot kosztów biletu :) i nie mamy problemu ze zwrotami. a przesyłanie akt to juz prawdziwy skandal, no nich mi tylko któraś gmina przesle... od razu zadzwonie do burmistrza czy kogo tam trzeba. pozdrawiam!
~b

Napisano: 12 gru 2011, 19:52

ostatnio dostałam całe akta z gminy ostatniego miejsca zameldowania/ bezdomny przebywa w moim mieście w schronisku/ z decyzją pokrycia kosztów schroniska do końca grudnia 2011 orginały gdzie tamta gmina dawała pomoc z wystawianymi przez nich decyzjami bez spisu dokumentów, decyzją, że bezdomnego odsyłają do naszej gminy , bo on przebywa z zamiarem stałego pobytu. I nie zwolnić takich z gmin/ jakimi dokumentami wykażą się przy kontroli? Przecież jak klient się zwróci o pomoc to i tak prześlę dokumenty do tej gminy. Nie dziwię się tym bezdomnym, że nie wychodzą z problemów, bo przez te zawirowania nieznających ustawy o pomocy społecznej pracowników / podejrzewam na polecenie kierowników/ nie mają jasnej, stabilnej sytuacji.
~MAGDA11

Napisano: 14 gru 2011, 14:03

magdo
ta gmina nie ma prawa przesłać ci dokumentów, jaki zamiar stałego pobytu się pytam w przypadku bezdomnego? ostatnie miejsce zameldowania i koniec! są na takie gminy super wyroki NSA i mam je w ręku! pozdrawiam:)
a co do kompetencji niektórych kierowników to nie będę się wypowiadać...
~b

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x