PRACOWNIK - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 gru 2011, 17:00

Czy pracownik socjalny może być zatrudniony na umowę o wolontariat w Stowarzyszeniu MONAR. Jestem pracownikiem socjalnym obecnie na magisterce nie pracuje. Dostałan propozycję pracy w/w stowarzyszeniu. Czy mogę podpisywać wywiady środowiskowe przeprowadzone z osobami bezdomnymi w tym Ośrodku i je podpisywać. Jakie są zasady? Jak żądać zapłatę za wykonywaną pracę. Pomóżcie może jktoś miał takie dościadczenie.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2011, 20:51

jeżeli masz pracować jako wolontariusz to o jakiej zapłacie mówisz??
wolontariusz pracuje za darmo, a stowarzyszenie napewno ma pieniądze na etat chociaż częściowy dla pracownika socjalnego.
Ja tak mam.
~aga

Napisano: 03 gru 2011, 0:22

ale nie będziesz miała uprawnień do przeprowadzania wywiadów środowiskowych do celów pomocy społecznej, ponieważ nie będziesz pracownikiem OPS-u
~MAGDA11

Napisano: 03 gru 2011, 11:12

oczywiście że będzie miała uprawnienia, bo będzie pracowała na stanowisku pracownika socjalnego.
Ja pracując w schronisku dla bezdomnych na część etatu robię wywiady i na ich podstawie pracownicy socjalni w ops i mops-ach tzn ich kierownicy wydają decyzję o umieszczeniu w schronisku i regulowaniu opłat za schronienie
~aga

Napisano: 04 gru 2011, 16:35

znając moje schronisko / organizacja pozarządowa/ , którzy pracują na utrzymanie schroniska , jak największą ilość bezdomnych nigdy bym nie zgodziła się na pracownika socjalnego zatrudnionego w schronisku robiącego wywiady i szczególnie jego wnioski o pomoc materialną. Jednak ten pracownik jest pracownikiem schroniska i podlega pod schronisko, czyli przyjmujemy i niech OPS -y płacą . Nie tędy droga . U nas jest znane,, kto zapuka do drzwi schroniska ten będzie przyjęty, jeśli jest trzeźwy,, , a okazuje się , że turysta, pracujący, ale pokłócił się z żoną, bezdomny pracujący na czarno , a zarobki jego przewyższają moją pensję, emeryci, którzy mogą wynająć mieszkanie, bo mają 1600 zł / są w schronisku przez 10 lat/ i są , dużo jest przykładów, a szczególnie znam przykłady, że z dobrymi zawodami są w schroniskach ludzie gdzie nie daje im się szansy wyjścia z bezdomności / pracuj na rzecz schroniska/!
~MAGDA11

Napisano: 19 maja 2012, 0:47

masz prawo przeprowadzać wywiady
~Biały Labądź

Napisano: 02 sie 2012, 7:09

Merci Je suppose que tu ulesitis la version linux/bluetooth ?L\'e9mulateur utilise l\'identite9 (= l\'adresse bluetooth) de ta sixaxis, donc tu ne peux pas l\'utiliser plusieurs fois en meame temps. Il te faut autant d\'identite9s de sixaxis que de sixaxis e9mule9s.Si tu connais des gens qui ont une ps3, tu peux leur demander de te preater leurs sixaxis, afin de les appairer avec ta ps3 et ainsi de disposer de plusieurs identite9s de sixaxis dans sixemugui (File>Save pour les enregistrer dans le PC).
~Shiv

Napisano: 06 sie 2012, 19:47

wywiad o udzielenie pomocy i przyznającej przez OPS przeprowadza pracownik socjalny zatrudniony przez Ośrodek Pomocy Społecznej, natomiast osoba w schronisku zajmująca się pracą socjalną może przeprowadzać z osobą bezdomną wywiad , aktywizować ją, spisywać indywidualny program
~MAGDA11

Napisano: 07 sie 2012, 17:26

Oczywiście że tak jak Magda, co wy nie znacie rozporządzenia o wywiadzie środowiskowym? Owszem, wiem, że w bardzo wielu placówkach pracownicy socjalni tam zatrudnieni przeprowadzają wywiady na potrzeby pomocy społecznej, a bardzo wiele OPSów takie wywiady honoruje, jednak fakty są takie, że zasadniczo nie jest to zgodne z przepisami. Co swoją drogą jest paranoją, bo w czym pracownik socjalny z placówki jest gorszy ode mnie, a jego wywiady gorsze od moich, skoro spełnia te same wymogi dotyczące kwalifikacji i wykształcenia jak ja?
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2012, 13:01

Ludzie co wy wypisujecie. Poczytajcie dokładnie kto może być pracownikiem socjalnym (czyli posiada uprawnienia zgodnie z ustawą o pomocy społecznej) i powiążcie to z art. 25. 1 ustawy o pomocy społecznej. Ja pracuję w OPS jako pracownik socjalny a także dodatkowo jako pracownik socjalny w jednostce pozarządowej (Noclegownia). Przeprowadzam wywiady z osobami potrzebującymi, które są z całego kraju a nie tylko z terenu działania mojego OPS. Wywiady z jednostki pozarządowej są wysyłane do OPS właściwych (na terenie całego kraju) i nikt nigdy ich nie zakwestionował. Posiadam uprawnienie pracownika socjalnego i to jest najistotniejsze.
~Ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem