wyrok z zawieszeniu a praca - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 28 gru 2010, 20:57

Maz mowi, ze lepiej o sobie nie przypominac, może to przeoczą przy odrobinie szczescia:-(
Zastanawia mnie tylko czy jest jakas szansa na zachowanie stanowiska pracy jak w najgorszym wypadku pracodawca pozna prawde:-(
U nas bardzo ciezko o prace w tym zawodzie wiec dlatego tak nas to martwi:-(
~ewcia84

Napisano: 28 gru 2010, 22:47

Można do sadu anonimowo zadzwonić i zapytać w sekretariacie czy informują, nie podając o kogo chodzi....
~Agni

Napisano: 29 gru 2010, 14:52

Można tez zadzwonić do radcy prawnego. Ale anonimowo do sądu chyba lepiej.
~ale jaja

Napisano: 19 sty 2011, 23:41

I tak za długo sobie nie popracuje, właśnie przeczytałam projekt tej nowej ustawy i ona niestety nakłada wymóg niekaralności i nierozgranicza przestępstw, liczy sie sam fakt skazania.
Nawet ochrona zwiazków zawodowych nie pomoze.
Ciężkie czasy nadchodza:-(
~ewcia84

Napisano: 20 sty 2011, 1:22

Tak bo to bedzie najważniejsze dla pomyslodawców ustawy..nie ważne jakie wyksztalcenie,byleby nie byl karany i placil alimenty.Porażka.
~nqenfdoiwrnwopref

Napisano: 20 sty 2011, 2:04

od kiedy ma ta ustawa wejść w życie ???
~Marek23

Napisano: 20 sty 2011, 8:37

Dokładnej daty jeszcze nie ma ale skoro tylko nanoszą poprwaki wiec pewnie już niedługo
~ewcia84

Napisano: 20 sty 2011, 9:56

1.03 i już wszystkie dzieci sie cieszą.Bo przeciez tak czekały na nią wg szefa fundacji sw.Mikolaja.
~12

Napisano: 20 sty 2011, 12:59

1. No ale czy można żądać zaświadczenia o niekaralności od osoby już zatrudnionej.
2. Zanim ustawa wejdzie to on już będzie miał po zawiasach, a pół roku po zakończeniu jest (lub można się starać o) wymazany z rejestru.
~ale jaja

Napisano: 23 kwie 2012, 14:33

o czym wy piszecie ja mam grzywne i pracuje od niedawna nikt ode mnie nie chcial zadnego zaswiadczenia o niekaralnosci wiec w czym macie problem
~ja

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x