Dokładnie to co jest napisane .Kati@ pisze:takie jasne? to napisz mi co rozumiesz po stwierdzeniem ,,zaprzestania prowadzenia gospodarstwa''?
Dokładnie to co jest napisane .Kati@ pisze:takie jasne? to napisz mi co rozumiesz po stwierdzeniem ,,zaprzestania prowadzenia gospodarstwa''?
Jako pracownik OPS , co byś chciał(a) więcej , zeznanie na Policji , przysięgę w kościele ???Kati@ pisze:to w takim razie
''Zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego lub zaprzestanie wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym, o których mowa w ust. 1, potwierdza się stosownym oświadczeniem złożonym pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: „Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.”. Klauzula ta zastępuje pouczenie organu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań''.
jak podpisze takie oświadczenie to wystarczy?
Ty przy wydawaniu decyzji , nie kieruj się czyimś zdaniem , tylko Ustawą .Kati@ pisze:po prostu chciałam poznać Twoje zdanie,
Jeżeli to miał być żart , to godny twojej ironii . Kropka . .Kati@ pisze:no co Ty? szkoda, a chciałam w decyzji zaznaczyć, że takie zdanie ma ,,gość'' z forum rozchmurz się
Twoje rozumowanie jest błędne . Przecież "nie rolnik" , składki emerytalno-rentowe , będzie miał odprowadzane do ZUS , przez Państwo . Czy w Twoim rozumowaniu jest pracownikiem ? Nie interpretuj przepisów Ustawy po swojemu . Trzymaj się tego , co jest tam napisane . A napisane jest jasno :''Zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego lub zaprzestanie wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym, o których mowa w ust. 1, potwierdza się stosownym oświadczeniem złożonym pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: „Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.”. Klauzula ta zastępuje pouczenie organu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań''. Jako pracownik OPS , czego możesz żądać więcej ?grażyna3 pisze:a co to znaczy zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego ja uważam, że jest to oddanie w dzierżawę lub sprzedaż czy przekazanie na kogoś innego.
Jeżeli dalej figuruje gosp. na rolnika i jest on z tego tytułu ubezpieczony w KRUS to jak zaprzestał prowadzenia gospodarstwa rolnego .
My musimy wiedzieć co w tym wypadku odpowiedzieć rolnikowi. Taki rolnik on napisze, że zaprzestał prowadzenie gospodarstwa rolnego bo pani tak kazała napisać to on napisał ale to musi mieć ręce i nogi a nie tylko samo oświadczenie. Jadę na szkolenie z Mazurkiewiczem ale dopiero 29.05.2014r.