wyrównanie dla rolników??????????? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 14    [ Posty: 133 ]

Napisano: 28 kwie 2014, 17:46

Trybunał Konstytucyjny przywrócił, a te znowu chcą odbierać rolnikom. Mądrzejsze od Trybunału!!!!!! Masakra!!!!!!!!!!!!!
...

Napisano: 28 kwie 2014, 18:03

Nadeszła pora, aby się za was pracownicy OPSÓW odpowiednie służby zajeły,bo to co wy wyprawiacie to przechodzi ludzkie pojęcie .Teraz każda będzie sobie po swojemu interpretowac co to jest zaprzestanie prowadzenia gosp.rolnego o zgrozo.
SKO

Napisano: 28 kwie 2014, 18:28

poseł Henryk Smolarz i psl swoją propozycją poprawki odnośnie rolników zrobili im lwią przysługę, miało być jasno w ustawie, że rolnikom się należy i co z tego wyszło, wielkie nic i jeszcze gorzej, bo nawet wyrównania nie dostaną, OMG ja wysiadam z tego pociągu
Kati@

Napisano: 28 kwie 2014, 18:34

jeszcze dodam, wszyscy piszą o rolnikach i zaprzestaniu prowadzeniu gospodarstwa ale przecież żony rolnika dot. wykonywania przez nich pracy w gospodarstwie rolnym
2) małżonkom rolników lub domownikom w przypadku zaprzestania prowadzenia przez nich gospodarstwa rolnego albo wykonywania przez nich pracy w gospodarstwie rolnym.
Kati@

Napisano: 28 kwie 2014, 18:52

O zgrozo ! To nawet de...e pracują w OPS-ach ???
"Kati@" , najpierw przeczytaj uważnie nową Ustawę o wypłacie ZdO . Potem komentuj . Błagam nie odwrotnie.
Jeżeli jej nie rozumiesz , mam nadzieję , że nie pracujesz jako pracownik socjalny , a tylko wpadłe(a)ś tu na forum przypadkiem .
Gość

Napisano: 28 kwie 2014, 19:01

[
Gość pisze:O zgrozo ! To nawet de...e pracują w OPS-ach ???
"Kati@" , najpierw przeczytaj uważnie nową Ustawę o wypłacie ZdO . Potem komentuj . Błagam nie odwrotnie.
Jeżeli jej nie rozumiesz , mam nadzieję , że nie pracujesz jako pracownik socjalny , a tylko wpadłe(a)ś tu na forum przypadkiem .
czy Ty nie widzisz, że to jest ironia z mojej strony, poczytaj poprzednie moje komentarze to zrozumiesz
Kati@

Napisano: 28 kwie 2014, 19:10

Kati@ pisze:[
Gość pisze:O zgrozo ! To nawet de...e pracują w OPS-ach ???
czy Ty nie widzisz, że to jest ironia z mojej strony, poczytaj poprzednie moje komentarze to zrozumiesz
W ten sposób chcesz ironizować ? Gratuluję wyrafinowania . Jeżeli to miała być ironia , przepraszam .
Gość

Napisano: 28 kwie 2014, 19:17

czepiasz się, wiem to gorzka ironia ale widzisz co się dzieje i złością, wściekłością nic nie zmienisz, interpretacja już się zaczęła, jak zwykle
Kati@

Napisano: 28 kwie 2014, 19:22

Co tam można interpretować !!! W Ustawie jest wszystko w tym temacie jasno napisane .
Art. 3.
1. W przypadku, gdy o zasiłek dla opiekuna ubiegają się rolnicy, małżonkowie rolników lub domownicy, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2013 r. poz. 1403, 1623 i 1650) świadczenie to przysługuje odpowiednio:
1) rolnikom w przypadku zaprzestania prowadzenia przez nich gospodarstwa rolnego;
2) małżonkom rolników lub domownikom w przypadku zaprzestania prowadzenia przez nich gospodarstwa rolnego albo wykonywania przez nich pracy w gospodarstwie rolnym.
2. Zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego lub zaprzestanie wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym, o których mowa w ust. 1, potwierdza się stosownym oświadczeniem złożonym pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: „Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.”. Klauzula ta zastępuje pouczenie organu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań.
Gość

Napisano: 28 kwie 2014, 19:27

takie jasne? to napisz mi co rozumiesz po stwierdzeniem ,,zaprzestania prowadzenia gospodarstwa''?
Kati@

Strona 3 z 14    [ Posty: 133 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem