wyrównanie świadczenia piel. otrzymam? - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 10    [ Posty: 99 ]

Napisano: 18 mar 2014, 11:49

Ciekawe czy do kogoś z Urzędu Pracy miałabyś pretensje, że nie dostałaś na przetrwanie zasiłku dla bezrobotnych (który Ci się nie należy - ale bardzo chcesz go dostać, bo ktoś inny ma)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2014, 13:16

Iks czy jesteś myślący?doskonale wiesz,że to nie chodzi o pomoc sp.tylko o bezprawnie zabranie ŚP.widzę,że jednak do głowy nie da się nałożyć ale cóż poradzić takich mamy urzędasów.
~Marta

Napisano: 18 mar 2014, 13:44

@Marta
uchwała 7 sędziów nie ma nic wspólnego z \"bezprawnym zabraniem SP\".
IKS jak abel krowie tłumaczy dlaczego jest tak a nie inaczej. Dlaczego 7 sędziów postanowiło wydać uchwałę? Dlatego, ze organy orzekały rozbieżnie, czyli jeden organ twierdził, ze prowadzenie gospodarstwa rolnego stanowi przesłankę negatywną przyznania SP, a inny nie widział w tym problemu. I dalej, podobne rozbieżności utrwalało orzecznictwo sadów administracyjnych.
Dlatego wydano uchwałę, która to orzecznictwo ma ujednolicić - do czasu zmiany przepisów NIKT, kto prowadzi gospodarstwo rolne nie powinien dostać SP.
Tyle, ze tego nie przewidzało MPIPS, a całkiem przypadkiem Ministrem Pracy i Polityki Społecznej jest członek PSL, więc mamy komunikat MPiPSu, który neguje uchwałę.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2014, 14:00

i ty masz się do tego stosowac PROSTE a może dla ciebie za trudne???
~Marta

Napisano: 18 mar 2014, 14:11

Do komunikatu? Mylisz się. To nie jest źródło prawa. Większą \'moc prawodawczą\' jeśli tak to można nazwać, ma uchwała NSA ;)
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2014, 14:16

napewno nie dla ciebie.
~Marta

Napisano: 18 mar 2014, 14:17

@Marta
proszę Cie. Mam ufać czemuś czego za tydzien może nie być, pod czym nikt się nie podpisał, co do czego nie ma żadnych gwarancji, że choćby leżało koło prawnika? Wreszcie czemuś, co w żadnych okolicznościach nie może być dla nikogo wiążące?
Czy może mam stosować jednolita wykładnię 7 doświadczonych prawników, która jest wiążąca dla wszystkich sądów administracyjnych, do których trafiają skargi na decyzje SKO, które jest dla mnie organem wyższego rzędu?
Jeśli widzisz jakiekolwiek argumenty na korzyśc pierwszej opcji, to mnie oświeć, ja nie widzę żadnych.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2014, 14:19

Marta nie ma żadnych argumentów. Po prostu coś jej się wydaje.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2014, 14:21

a dlaczego ja ufam od lat i jest dobrze ?
~Marta

Napisano: 18 mar 2014, 14:24

@Marta, nie, nie.
Ty ufasz że jest dobrze.
Jak znajdziesz mi decyzje SKO, w której powołają sie na czyjkolwiek komunikat, a nie na orzecznictwo sądów administracyjnych, przyznam Ci rację.
Tyle, zę takie orzeczenia nie istnieją, bo komunikaty nie stanowią źródła prawa.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 7 z 10    [ Posty: 99 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x