Z-3 a dodatek motywacyjny dla pracowników PS
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, Kadry i płace
- Kontakt:
Z-3 a dodatek motywacyjny dla pracowników PS
W której kolumnie i w jakiej wysokości wykazujecie dodatek motywacyjny 1000 zł dla pracowników pomocy społecznej w deklaracji Z-3?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: MOPS
- Kontakt:
Re: Z-3 a dodatek motywacyjny dla pracowników PS
tak, dzwoniłam do ZUS i kazali wpisywać. w tej kolumnie, gdzie sa skałdniki pomniejszane proporcjonalnie
-
- Stażysta
- Kontakt:
A w pełnej wysokości? Czy w kwocie faktycznie wypłaconej?zulugula pisze: 16 maja 2025, 11:34 tak, dzwoniłam do ZUS i kazali wpisywać. w tej kolumnie, gdzie sa skałdniki pomniejszane proporcjonalnie
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
Co oddział ZUS to inna opinie. Mi w moim oddziale powiedzieli, że mam to dać do Z-3 jako stały składnik, miesięcznie jest to 1000 zł.
Moim zdaniem jeśli w kolumnie 7 jako zmienny to w kwocie faktycznie wypłaconej, i ZUS musi uzupełnić jak podasz liczbę dni nieobecności.
Moim zdaniem jeśli w kolumnie 7 jako zmienny to w kwocie faktycznie wypłaconej, i ZUS musi uzupełnić jak podasz liczbę dni nieobecności.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Niestety z tym się zgodzę, że co ZUS to inna opinia. A co najgorsze każdy druk Z-3 trafia do innego oddziału.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Ja również robię jako stały, wg zaleceń zus i piszę w uwagach, co podaje w tej kolumnie. Jak są dodatki to też od kiedy do kiedy są przyznane.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: MOPS
- Kontakt:
W kwocie przyznanej, czyli zawsze wpisuje 1000zł, niezaleznie od tego, czy były jakieś pomniejszenia.Aleksandra Owcarz pisze: 16 maja 2025, 11:40A w pełnej wysokości? Czy w kwocie faktycznie wypłaconej?zulugula pisze: 16 maja 2025, 11:34 tak, dzwoniłam do ZUS i kazali wpisywać. w tej kolumnie, gdzie sa skałdniki pomniejszane proporcjonalnie
-
- Stażysta
- Kontakt:
A mnie pani kazała napisać własnie w kol. 7 tylko w kwocie faktycznie wypłaconej brutto.zulugula pisze: 21 maja 2025, 9:02W kwocie przyznanej, czyli zawsze wpisuje 1000zł, niezaleznie od tego, czy były jakieś pomniejszenia.Aleksandra Owcarz pisze: 16 maja 2025, 11:40A w pełnej wysokości? Czy w kwocie faktycznie wypłaconej?zulugula pisze: 16 maja 2025, 11:34 tak, dzwoniłam do ZUS i kazali wpisywać. w tej kolumnie, gdzie sa skałdniki pomniejszane proporcjonalnie
Oprócz Z-3 a dodatek motywacyjny dla pracowników PS - Kadry przeczytaj również:
Podwyżki wynagrodzeń-nowe rozporządzenie w praktyce
podstawa nagrody jubileuszowej
utrata statusu studenta a składki ZUS
Podstawa zasiłku czy przeliczać
AOON umowa zlecenie do 26 r.ż. czy składka zdrowtna
wynagrodzenie chorobowe
Nagroda dla pracownika ktoremu udzielono naganę
dwa dodatki specjalne z unii
początek prowadzenia kadr
dodatki dla członków zespołu interdyscyplinarnego
Umowa na zastępstwo a ciąża