zarobki - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 14    [ Posty: 135 ]

Napisano: 10 lis 2014, 10:47

2400 zasadnicze + dodatek stażowy razem netto 2100 zl na rękę
basia2

Napisano: 11 lis 2014, 23:21

A czy asystenci mają przyznawane oprócz wynagrodzenia jakiś socjal ? Chodzi mi o paczki na święta, ekwiwalent, ryczałt, dodatek na um. zlecenie ?
Ewa I

Napisano: 12 lis 2014, 10:16

ja nie mam żadnych dodatków, ekwiwa.lentu, ryczałtu ani urlopu,

tylko na rekę 1500.
muffinek84

Napisano: 12 lis 2014, 14:33

Nie, ponieważ elementy wymienione przez Ciebie wynikają z KP, któremu um. zlec. nie podlega. Chociaz nikt nie zabroni kierownikowi w jakiś inny sposób wspomóc zleceniobiorcę, np zwracając ponoszone koszty własne (tel. paliwo, materiały do pracy, zostawić kwestie organizacyjne asysstentowi takie jak czas pracy w danej rodzinie, suma godzin do przepracowania w tygodniu) etc.) Może gdzies u Was jest to praktykowane, asystenci zatrudnieni na um.zlec.?
Lisbeth

Napisano: 12 lis 2014, 17:21

I tak samo kwestia wygląda przy umowie o pracę ?
Ewa I

Napisano: 13 lis 2014, 9:45

ja zapomniałam dodać ,że pracuje na zlecenie więc (zgodnie z tym co pisze Lisbeth) z charakteru umowy wynika, że nie mogę mieć wymienieonych dodatków.

no ale cóż, chciałabym.. chociaż urlop a nie : dobrze weź 2 dni wolnego ale masz być dostepna dla klientów" - i brzmi to dość dwuznacznie nieprawdaż :lol:
muffinek84

Napisano: 13 lis 2014, 12:48

Nie, Ewo I, ponieważ umowa o pracę podlega pod Kodeks Pracy (KP = Kodeks Pracy)

Muffinek, Ty przeczytaj dokładnie umowę swoją... może i sti w niej konkretna liczba godzin do przepracowania w tygodniu/miesiącu/u danej rodziny/ ale nie wyobrażam sobie, że może być zapis "dzień w dzień". Kombinuj, żeby z umowy się wywiązać, a wolne miec swoja drogą... ;)
Lisbeth

Napisano: 04 gru 2014, 12:06

Pytanie zasadnicze : czy nadal po nowym roku wynagrodzenia dla asystentów będą tak żenujące niskie zwłaszcza dotyczy to asystentury na wsiach gdzie praca wymaga większych nakładów własnych :shock:
Gość

Napisano: 04 gru 2014, 13:05

a dlaczego akurat od 2015 miałyby nie być:)?
Lisbeth

Napisano: 12 gru 2014, 10:27

Lisbeth pisze:a dlaczego akurat od 2015 miałyby nie być:)?
Dlatego chociażby że doświadczenie pokazało jakie rzeczywiście są nakłady własne tej pracy . (chyba że zadanie to będzie traktowane jako wolontariat )
Gość

Strona 2 z 14    [ Posty: 135 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x