ZAROBKI W ŚRODOWISKOWYM DOMU SAMOPOMOCY - Ośrodki Wsparcia

Strona 5 z 13    [ Posty: 128 ]

Napisano: 06 kwie 2010, 13:58

pracuję w ŚDS-ie 8 lat w tym jedna roczna przerwa na podratowanie zdrowia cha cha - bezpłatna!!!! Pracownik bez dodatku stażowego ma prawie 1000zł, premii nie mamy. Podwyżka była jedna 15% po zaciekłych walkach, ale z budżetu jaki był ustalony, nic z tego względu nam nie dołożono. W efekcie zmniejszone zostały wydatki na materiały do pracowni. Spadła motywacja do pracy i robi się ogólnie syf! Pozdrawiam wszystkich ŚDS-owców, może założymy związek umęczonych i ruszymy ze sztandarami.
~teraz ja

Napisano: 13 maja 2010, 16:17

W zwiazku ze zmianami ustawy o pomocy społecznej nasza szefowa zrozumiała treść zmian w ten sposób, iż w SDs oraz POW powinny być prowadzone li tylko treningi, nie zaś terapia zajeciowa.CZy Wasi szefowie wyciagnęli podobne wnioski?
~Stanisław

Napisano: 01 wrz 2010, 22:17

Tak ze sztandarami przydałoby sie ruszyć. Może pryncypałom otworzyłyby się oczy. Jeśli się siedzi cicho to jest to oznaka zgody na pensję, jakie się otrzymuje !
~ada

Napisano: 07 wrz 2010, 12:52

Myslę że rzeczywiście możemy pozazdrościć nauczycielom zwłaszcza siły przebicia w walce o wynagrodzenia, przywileje z karty nauczyciela... Może powinniśmy mieć coś na wzór ZNP kto by bronił nas. Pracujemy przecież po 40 godzin , z trudnymi ludźmi mamy przygotowanie pedagogiczne, robimy studia podyplomowe czasami więcej niż nauczyciele. Powinniśmy mieć możliwość awansu, więcej urlopu na zregenerowanie sił. Moim zdaniem trzeba o to powalczyć.Może ktoś ma jakiś pomysł?
~gula

Napisano: 18 paź 2010, 20:51

Jestem kierowca w sds i mam na ręke 1120 zl zero dodatkow szok!!! Jak sie czyta ile inni zarabiają to mnie szlak trafia.
~karol

Napisano: 18 paź 2010, 20:54

U nas szefowa mysli tylko o swojej kieszeni.
~mis

Napisano: 15 sty 2011, 19:57

marne, kierownik nie jest zainteresowany podwyżką dla załogi, byle on miał dobrze
~Ewa

Napisano: 25 sty 2011, 23:44

Jestem zwykłym terapeutą i mam na rękę co miesiąc 2300 ze wszystkimi dodatkami tj. premia, wysługa lat. Dodatkowo 2xw roku dostajemy bony na świeta ok. 600zł i na koniec roku dodatkową premię w wysokości ok. 1200zł. Po tym co przeczytaliście to pewnie chcecie nas zabić! To co czytam przeraża mnie i moich kolegów. Praca jest tak wyczerpująca, że wynagrodzenie o którym mówicie to żenada. Powinniście coś z tym zrobić, uderzać we wszystkie drzwi, walczyć o swoje. Powodzenia.
~kamila

Napisano: 26 sty 2011, 11:23

Kamila a w jakim województwie pracujesz?
~lo

Napisano: 26 sty 2011, 14:48

Pracuję w województwie podlaskim ale wydaje mi się, że tak naprawdę większość zależy od szefa. Nasz stwierdził na samym początku tworzenia domu, iż aby dobrze pracować pracownik musi być dobrze zmotywowany. Najlepszą motywacją w dzisiejszych czasach jest według niego odpowiednia zapłata. Nasza kadra całkowicie się z tym zgadza :)
~Kamila

Strona 5 z 13    [ Posty: 128 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x