zatr. osoby niepełnosprawnej

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
mm102

zatr. osoby niepełnosprawnej

Post autor: mm102 »

Czy ktoś zatrudnia osobę niepełnosprawną i mógłby mi pomóc?? Do 09 lipca w ewidencji czasu pracy wykazywałam 8godzin dziennie teraz pracuje po 7godzin (zgodnie ze zmianą przepisów). Nie wiem jak wybrnąć z ewidencji godzinowej urlopu. Zostało jej 5 dni (do tej pory było to 40godz) a teraz mam odejmować z tych 40 po 7 godzin - trochę bez sensu..... Pomoże ktoś....
Iwonaaa

Re: zatr. osoby niepełnosprawnej

Post autor: Iwonaaa »

liczysz jeden dzien jako 7 godzin pracujacych ale 7 urlopu wiec przykładowo ma 5 dni urlopu tj 40 godzin odejmujesz 1 dzien ale 7 godzin na końcu zostanie 5 godzin więc wysyłasz pracownika na 5 godzin urlopu a 2 godziny w pracy siedzi tylko te godziny wykorzystuje jako ostatnie w roku wolne
kasia1980

Re: zatr. osoby niepełnosprawnej

Post autor: kasia1980 »

nieprawda!nalezy urlop przeliczyc na nowo, gdyz osobie której przysługue niższa norma czasu pracy urlopu udziela sie owszem godzinowo ale mnozy sie nie razy osiem tylko razy siedem!!!!!
ODPOWIEDZ