To ja mam takie pytanie a co z placówkami w takim razie? Ustawa mówi również o wychowankach placówek oraz o samych placówkach, więc co oni w innym dziale, dziwne to jakieś
Najlepiej wziąć tylko swoją działkę a inną się nie interesować bo i po co!!!
buuahchcch ale mnie rozbawiłaś, naprawdę, ja akurat pisałam z grazka, ze swojej a zatem subiektywnej strony, bo akurat ja martwię się o swoją działkę i interesuje mnie ten zakres; proste.
Nie wiem czemu to tak cię rozbawiło w ustawie jest zapis, że system pieczy zastępczej to zespół osób, instytucji i działań mających na celu zapewnienie czasowej opieki i wychowania dzieciom w przypadkach niemożności sprawowania opieki i wychowania przez rodziców czyli zarówno w rodzinach zastępczych jak i w placówkach opiekuńczo - wychowawczych, czyli proszę o wytłumaczenie mi dlaczego placówki mają być poza działem ds. pieczy. Tylko tyle
uwaga tłumaczę - bo takie jest zarządzenie dyrektora, bo tak został opracowany regulamin jednostki, bo zespół ds. pieczy zastępczej ma takie a nie inne zadania, które wyznaczył kierownik działu bo tak zatwierdziła rada powiatu. pozdrawiam.
ps. odsyłam również do art. 77 ust. 3 pkt 6.
O.K. dziękuję, choć pozostawia to pewien niedosyt, ale cóż cała ta ustawa jest jakoś niedopracowana w szczegółach więc czemu się dziwić, że takie niejasności
Chodzi pewnie o to że w przypadku gdy organizatorem byłby inny podmiot niż pcpr to nie miałby on zadań związanych z placówkami co wynika z zapisów co należy do zadań organizatora pieczy zastępczej. Były też głosy osób szkolących że zespół powinien być oddzielony od innych zadań PCPR którym jest np prowadzenie placówek. Ale głosy prowadzących w zależności od szkolenia były różne więc chciałam się upewnić jak to robią inni. W gruncie rzeczy zgadzam się PCPR i dziękuję za opinie.