Zespół Interdyscyplinarny-zaświadczenia
Re: Zespół Interdyscyplinarny-zaświadczenia
Nalezy wydawać zaświadczenia - obliguje nas do tego KPA art. 217. Nie ma żadnych podstaw aby odmówić jego wydania.
Wydajemy jakiekolwiek dokumenty jedynie na potrzeby sądu i prokuratury, ewentualnie dla innego ZI.
Nie należy wydawać żadnego zaświadczenia. Art. 217 KPA (wskazany powyżej) nakłada taki obowiązek na organy administracji publicznej. ZI nie jest takim organem.
kontrola zespołów interdyscyplinarnych
Czy ktoś jest już po kontroli zespołu interdyscyplinarnego? interesuje mnie województwo śląskie
KPA Zośka to nas obliguje w postępowaniu administracyjnym - a procedura NK takim nie jest.
Nie należy wydawać zaświadczeń- jeśli sąd będzie chciał to zwróci sie z pismem do ZI czytajcie komentarz WRONY
ja tam wydaje tylko warunek jest taki,
1. że zaświadczenie jest kierowane do ofiary
2. nie zawiera żadnych danych osobowych mogących wskazać na to kim jest sprawca
3. pisze nie, ze osoba jest ofiara przemocy tylko że prowadzona jest NK w której istnieje podejrzenie że może być ofiara przemocy. Wydaje mi sie, ze takie zaświadczenie jest bezpieczne bo ciężko je wykozystać w sądzie jako konkretny dowód a zawsze moze wtedy pomóc bo sąd sie szybciej do nas zgłosi o informacje.
1. że zaświadczenie jest kierowane do ofiary
2. nie zawiera żadnych danych osobowych mogących wskazać na to kim jest sprawca
3. pisze nie, ze osoba jest ofiara przemocy tylko że prowadzona jest NK w której istnieje podejrzenie że może być ofiara przemocy. Wydaje mi sie, ze takie zaświadczenie jest bezpieczne bo ciężko je wykozystać w sądzie jako konkretny dowód a zawsze moze wtedy pomóc bo sąd sie szybciej do nas zgłosi o informacje.
u nas też się wydaje, info, że w dn.. uruchomiono procedurę NK, i zaświadczenie wydano na prośbę osoby zainteresowanej.
Oprócz Zespół Interdyscyplinarny-zaświadczenia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
małoletni sprawca przemocy ofiara matka
zaproszenie wójta
nr sprawy
ośw. o poufności
przekazanie niebieskiej karty
zaniedbanie
Szkolenie dla GK RPA
sprawca z adwokatem
teczka
jaka treść pieczątki Zesp.Interdysc.
zmiana
program osłonowy - przemoc