ZOL, pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 lut 2017, 20:20

Chcę umieścić ojca w ZOL, jest osoba leżącą {83 lata} jedynie do łazienki dojdzie o kulach, opiekuje się nim mama ale ze względu na wiek nie jest w stanie tej opieki sprawować, do DPS tato nie chce pójść, ja mieszkam daleko, co w takim przypadku mam zrobić: czy złożyć wniosek do OPS?, jaka jest w ogóle forma załatwiania umieszczenia w ZOL, co muszę zrobić, proszę o radę.
berta1

Napisano: 05 lut 2017, 20:48

Jeśli tata sie nie zgadza to OPS bez zgody nic nie może zrobić a może usługi opiekuńcze w miejscu zamieszkania ? Do zolu dokumenty sa na internecie zaświadczenia od lekarza i badania składa sie do zolu i czeka z 2 -3 miesiące
Gops7644

Napisano: 05 lut 2017, 23:39

Dziękuję za pomoc, czyli nie muszę zgłaszać sprawy do OPS tylko zgłosić się z drukami do ośrodka zdrowia i szukać ZOL-u, co do usług opiekuńczych to mama twierdzi, że te kilka godzin jej nie pomoże i nie zwolni z opieki nad mężem, proponowałam że będę dopłacała do opiekunki i żeby wybrała kogoś zaufanego wśród znajomych bo z posiadanych środków jesteśmy w stanie płacić nawet prywatnie, jednak mama twierdzi że chciałaby chciałaby odpocząć choć trochę i cóż mam zrobić, zostaje tylko ZOL, jeszcze raz dziękuję za pomoc GOPS7644.
berta1

Napisano: 09 lut 2017, 12:30

Witam Wszystkich. Bardzo proszę o pomoc. Nasza Pani Kierownik uważa, że wszystkie pytania, prośby typu skierowanie do szpitala czy na Zol powinniśmy kierować w formie pisemnej do Ośrodków Zdrowia. W zwiazku z tym czy ktoś z Was posiada może wzór takiego oficjalnego pisma?
nowa26

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x