dla czego uważasz że jest to zły pomysł..... tak dzięki tym oświadczeniom mam podstawę wysłać do delikwenta wywiad a na wywiadzie dostaje jeszcze jedno A tak przy wniosku i deklaracji nie masz żadnego punktu odniesienia. Również złożenie takiego oświadczenia jest już pewną zaporą i połowa nie próbuje kantować bo OJ SPRAWDZAJĄ !!!!
Ano nie jest. Przedmiotowa ustawa w zasadzie nie daje możliwości wykorzystania takiego oświadczenia bez wywiadu środowiskowego.
Jeśli chodzi o wspomniany termin 5 lat, to służył jako przykładowy, dobry dla uruchomienia wyobraźni, zaś z formalnego punktu widzenia podobnie jest czy to 5 lat czy 5 tygodni po wydaniu decyzji.
małe ww czy możesz mnie trochę naprowadzić na dobre tory z tym protokołem, co tam napisać i jak byś ty to zrobił, bo nie bardzo mam pomysł z tym protokołem. Myślę uchylić decyzje na art 7 ust 9 ustawy o dod. mieszk.
Na podstawie art. 151 § 1 pkt 2 w zw. z art. 145 § 1 pkt 5 Kodeksu postępowania administracyjnego (t.j. Dz.U. z 2013 r., poz. 267); w związku z art. 2, art. 3, art. 5, art. 6, art. 7 ust 1a oraz art. 7. ust. 9 ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych (t.j. Dz.U. z 2013 r., poz. 966 z późn.zm.); - myślałem tak, art 7 ust 3 - brak wywiadu