tu jest dowód na zaniechanie rządu, sprawa nie jest nowa tylko trzeba było śmierci mlodych ludzi aby do nierzetelnych decydentów odpowiedzialnych za to wszystko dotarło co sie dzieje
Marta czytaj uważnie w czym tkwi problem bo na pewno nie w osobie krola dopalaczy. Ja nie jestem adwokatem aby kogokolwiek bronic, ale jestem pracownikiem socjalnym i jak widzę bezprawne działania lub działania na granicy prawa to reaguję. Jeszcze raz podkreślam: prawo nie działa wstecz, a to, ze kilkoro mlodych ludzi stracilo życie to swiadczy tylko o nierzetelności służb - pytanie jakich? Marta jak masz problemy ze zrozumieniem to czytaj powoli kilka razy, a nie obrażaj
dzibar czytaj uważnie nie tylko co inni piszą ale i to co sama piszesz. Czytaj powoli i ze zrozumieniem, jak trzeba kilka razy, nie pouczaj i nie obrażaj innych!
A teraz przeczytaj uważnie: dla mnie i wielu innych Lech Kaczyńki, Ziobro cala ta IV rzeczpospolita nie wiadomo jakim prawem taka nazwa - to był totalitaryzm i nieustający obciach. Dla mnie król dopalaczy to jak dealer narkotyków i trzeba zamykać takie sklepy!!!
Żadne prawo nie chroni kogoś kto wprowadza do handlu substancje śmiercionośne i kpi sobie ze społecznego weta i przepisów sanepidu chociażby!!! Sklepy z dopalaczami powstawały z Lecha Kaczyńskiego, dlaczego nie reagował!!!!
Poza tym nie jesteś już pracownikiem socjalnym. Naprawdę warto kontaktować się z ludźmi normalnie czyli bezposrednio, a nie przez internet.
też potwierdzam to co do dzibar i dodam: we wszystkim wskazany jest umiar, zacietrzewienie do niczego dobrego nie prowadzi, oprócz dzibar nikt tu maniakalnie nie ciągnie smutków i to z ostrym atakiem na rząd. Dzibar zostaw Tuska w swiętym spokoju, madrzejsi są od tych spraw, nie pisz na tym forum bezposrednio zwracając się do politykow, bo to śmieszne, to co wklejasz jest jednostronne i męczące, a poza tym bezsensowne np. oskarzanie, że walka o krzyż była celowa i z góry ukartowano termin! To się niczego nie trzyma, jak to młodzię mówi: weź się ogarnij, zajmij domem, badź rozsądna, nie uzależniaj sie od internetu i tylko słusznych gazet. Warto zająć się sprawami ważnymi dla rodziny, albo... dzialaj w PIS jako członek partii, może radna? I to też wtedy nie na tym forum
jeżeli kogoś meczy to co piszę, to niech nie czyta. Tłum,aczyc sie z kontaktow nie musze, a jak mam jakieś uwagi to o nich głosno mówię.
W mojej moralności cel nie uświęca środków i udawanie, ze nie widzi się łamania prawa lub balansowania na krawędzi jest w moim przekonaniu przyzwoleniem na takie działania. A ja mowie nie! Każdy obywatel ma prawa i obowiazki i rzad tym bardziej powinien sciśle przestrzegać prawa, a nie je naginać. Jeżeli jest taka potrzeba to w koncu jest ustawodawcą. I gdyby premier Tusk i jego rząd bardziej skupiali sie na kwestii merytorycznej problemow państwa, a mniej szkalowali opozycje to byłoby i sprawniej i prawniej. A to co sie teraz dzieje dotyczy nas wszystkich; klientów pomocy spolecznej również i jeżeli dotad nie mamy jako grupa zawodowa żadnego lobby, aby wplywać na to co dzieje się w państwie to uważam, ze taki glos moze być w jakis sposób sygnałem, że ktoś kto z zawodu jest pracownikiem socjalnym ma taki a nie inny stosunek do zachowań, ktore mialy miejsce