moze jednak trafiana decyzja! - moze to koniec konferencji typu wyprawa rekreacyjna na koszt podatników, a początek ponoszenia skutkow złych decyzji decydentów ( wszak konferencja to praca, a nie odpoczynek)
Do niedawna można było jeszcze dowiedzieć się czegoś z telewizji publicznej. Od niedawna możemy w niej tylko oglądać same materiały propagandowo-wizerunkowe, wychwalające rządy PO i prezydenta. Żadnej krytki, rzeczywiście, jak w PRL. Jednym słowem jeśli ktoś lubi tracić czas to ogląda a jak nie to wychodzi na spacer. Tak było w PRL z Dziennikiem telewizyjnym. Mamy więc powrót do przeszłości.
Nareszcie wiadomo na czym ma polegać polityka miłości. Tylko co to da gdy z każdej strony będą nam wmawiać, że \"koza\" jest \"koniem\"?
Problem polega na tym, ze wiekszość osób stroni od polityki, jedni sa tak zapracowani, ze nie maja czasu patrzeć politykom na rece, a inna część spoleczeństwa sfrustrowana przyjmuje bez żadnych zastrzeżeń to co mówią ( albo innymi słowy pozwalaja soba manipulować bo im tak wygodnie, a to z kolei jest wygodne dla rządzących, ktorzy coraz bardziej naciskaja)
Woda z mozgu u obywateli ( ilosc wyborców - gwarantowana; bez wiekszego trudu i rozliczen powyborczych - wszystko wybaczone bo to nasz rząd, nasz prezydent)
To teraz ja powiem coś w imieniu społeczeństwa tak jak ty to robisz dzibar. Nie rób z nas i.diotów. Nawet średnio rozwinięty przedszkolak rozumie to co się dzieje na scenie politycznej i nie jest to jakaś wiedza tajemna. Jak wynika z sondaży społeczeństwo mówi NIE polityce pisu. To, że w sondażach są takie wahania właśnie świadczy o tym, że Polacy wiedzą i widzą i nie są i.diotami i na szczęście nie dają sobą manipulować. Oczywiście grupa oszołomów twierdzi, że sondaże są manipulowane ale jak im z tym lepiej to niech w to wierzą. Robienie wody z mózgu do perfekcji opanował twój guru jarek w kampanii prezydenckiej.
Olga ja nie mam guru i wypowiadam sie w imieniu własnym. Chwalę zachowania, ktore mi sie podobaja, te które uważam za szkodliwe pokazuję i komentuję. A w sądaże juz od dawna nie wierzę. Dla mnie jest ważny wynik wyborów czyli fakt, bo z opiniami roznie bywa~spokojnie masz rację życzę aby to było predzej niż później