14 października czy to nasze święto? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 14 paź 2011, 22:32

Wróciłam z pracy i tak się zastanawiam czy my wychowawcy w placówkach mamy dzisiaj święto? Jak to wygląda u Was? U mnie nikt na ten temat nic nie wspomniał. Dodam, że jest to mój pierwszy rok pracy (zaczęłam w ubiegłym roku od 15 października )
~Iza

Napisano: 14 paź 2011, 23:25

U nas dzieci przygotowały nam występ. Ale tak ogólnie to swieto chyba nas nie dotyczy.
~Teresa

Napisano: 14 paź 2011, 23:28

U nas oficjalnie obchodzony jest 21 listopada dzień pracownika socjalnego - święto resortowe. Na dzień nauczyciela nie ma specjalnych obchodów.
~Marcin

Napisano: 15 paź 2011, 0:06

dzień pracownika samorządowego :)
~ale jaja

Napisano: 15 paź 2011, 0:06

u mnie nie obchodzi sie ani 14pazdziernika ani 21 listopada:(moze kiedys ktoś ustanowi dzien wychowawcy placówki?:)
~zosia

Napisano: 15 paź 2011, 0:33

A w mojej placówce jest jeszcze tradycyjnie, czyli dzieciaki przygotowują program artystyczny, dyrektor składa życzenia wszystkim pracownikom placówki oraz wyróżnia część pracowników swoją nagrodą. Nagrody otrzymują zarówno \"kodeksowi\" jak i \"karciani\". Kiedyś bywało, że wieczorkiem spotykaliśmy się.
W związku z tym, że większość pracowników placówek to pracownicy samorządowi, za dwa lata praktycznie wszyscy nimi będziemy to wydaje się że 27 maj mógłby być sensowną propozycją.
~Adam

Napisano: 20 paź 2011, 18:34

Jestem nauczycielem mianowanym,na KN i dzień 14 października póki co obchodzę.Dostałam w tym dniu nagrodę dyrektora.Pozdrawiam.
~anna

Napisano: 04 lis 2011, 20:23

Gratulacje ;)
~Marianna

Napisano: 06 paź 2012, 1:17

Stary wątek, ale jak się wydaje jeszcze do końca przyszłego roku aktualny. Puki co w naszej placówce jeszcze tradycyjnie - czyli skromna uroczystość podczas której dzieciaki przygotowują coś dla swoich wychowawców (podobnie jak w placówkach MEN) następnie są nagrody (pieniężne). Wydaje się, że służy to min podnoszeniu autorytetu wychowawców i innych pracowników placówki.
~Roman

Napisano: 06 paź 2012, 9:49

U nas przedstawienie itp.3/4 kadry na KN.
~Jola

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x