Wróciłam z pracy i tak się zastanawiam czy my wychowawcy w placówkach mamy dzisiaj święto? Jak to wygląda u Was? U mnie nikt na ten temat nic nie wspomniał. Dodam, że jest to mój pierwszy rok pracy (zaczęłam w ubiegłym roku od 15 października )
A w mojej placówce jest jeszcze tradycyjnie, czyli dzieciaki przygotowują program artystyczny, dyrektor składa życzenia wszystkim pracownikom placówki oraz wyróżnia część pracowników swoją nagrodą. Nagrody otrzymują zarówno \"kodeksowi\" jak i \"karciani\". Kiedyś bywało, że wieczorkiem spotykaliśmy się.
W związku z tym, że większość pracowników placówek to pracownicy samorządowi, za dwa lata praktycznie wszyscy nimi będziemy to wydaje się że 27 maj mógłby być sensowną propozycją.
Stary wątek, ale jak się wydaje jeszcze do końca przyszłego roku aktualny. Puki co w naszej placówce jeszcze tradycyjnie - czyli skromna uroczystość podczas której dzieciaki przygotowują coś dla swoich wychowawców (podobnie jak w placówkach MEN) następnie są nagrody (pieniężne). Wydaje się, że służy to min podnoszeniu autorytetu wychowawców i innych pracowników placówki.