Witam! Nowa instrukcja dotyczy urzędów, jednak kto nie miał dotychczas przepisów archiwalnych musi je stworzyć na podstawie nowej ustawy. Czy ktoś z państwa nie miał dotychczas przepisów kancelaryjnych i musi je teraz tworzyć? Chodzi głównie o JRWA. Od lipca ubiegłego roku tworzę i ciągle jest coś nie tak, pani z archiwum bardzo chce pomóc, ale nie ma żadnego wzoru JRWA dla domu dziecka, na podstawie którego można opracować własny. Pomóżcie!
Mój e-meil: [email protected]
Instrukcję kancelaryjną wstępnie mam zaakceptowaną, instrukcję w sprawie składnicy akt również. Największe problemy są z jednolitym rzeczowym wykazem akt. Jeżeli możecie mi pomóc to proszę o wszelkie materiały, będę mogła sobie sprawdzić z tym co już zrobiłam. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc
mam prośbę, jeśli ktoś ma jednolity rzeczowy wykaz akt w domu dziecka, a mógłby i chciał się nim podzielić to będę wdzięczna mój mail: [email protected]
Witam wszystkich.
Szukam pomocy w opracowaniu instrukcji kancelaryjnej, jednolitego rzeczowego wykazu akt i instrukcji działania składnicy akt konkretnie dla Domu Dziecka. Z góry za pomoc dziękuję