Na druku opracowanym przez nas jest data, kiedy zostali poinformowani członkowie grupy roboczej. Druk ma formę informacji, która podpisana jest przez przewodniczącego. Uważam że to wystarczy.
no własnie przygotowałam sobie projekt zmiany regulaminu i na druku powołania grupy dodałam informacje o terminie zapoznania sie z NK-A poszczególnych członków GR
Ryska \" nic nie leci - jak leci\"
wydaje się zasadnym kierować zapisami k.c- od 110-115 , który reguluje szczegóły - w tej kwestii . Ostatecznie przepisy k.p.a, k.c, zawierają przepisy, stanowiące , że jeżeli ostatni termin przypada na dzień ustawowo wolny od pracy , to termin ten upływa następnego dnia powszedniego - ustawowo wolny - niedziela i święta wybrane. Ale co z sobotą? Więc ostatecznie ustalono - (Sąd Admin.) , że dniem ustawowo wolnym będzie także sobota.
więc ( szczerze powiedziawszy - nie miałam takiej sytuacji z par.8.1 Rozporządz.) ale zapewne nie będzie \" jak leci\"
Głupio by było dostać NK- w piątek o godz. 15.15- ( poczta elektroniczna padła), wliczyć sobotę , niedzielę i po sprawie.
P.S Nigdy nie musiałam się tym zajmować- więc posłucham .....- choć pewno dla innych to bułka z masłem
emilka,
3 dni liczy się od dnia następnego po wypełnieniu przez przedstawiciela podmiotu zobowiązanego do realizacji procedury NK formularza A (wliczając w to sb,ndz i święta)-sposób liczenia tak jak przy terminie na złożenie odwołania od decyzji sadu. Przy okazji sobota nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy . Procedura NK nie rządzi się prawami postępowania administracyjnego wobec tego stosuje się zasady ogólne.
nie rozumiem-Cię.
1.przekazanie formularza NK- A ( wypełnia przedstawiciel podmiotu)- do przewodniczącego zespołu - następuje niezwłocznie - nie później niż w terminie 7 dni- od dnia wszczęcia procedury. ( 7.1 Rozporządzenia)
2. Przew. Zespołu interdysc.- po otrzymaniu formularza NK-A- niezwłocznie, nie później niż w ciągu 3 dni przekazuje go członkom ZI lub GR .( 8.1. Rozporz)- i wydaje mi się - że o te 3 dni się rozchodzi - jak liczyć . Jestem zdziwiona twoją interpretacją- no chyba , że cię nie zrozumiałam,.
A co wliczania soboty , niedzieli- nie spierałam się . Tak jak pisałam ale raczej byłam pewna - że procedura N.K rządzi się k.p.a