3 dni - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 26 cze 2013, 19:44

dokumentuję - krótka nota. Poinformowano, kogo, kiedy.
~emilka

Napisano: 27 cze 2013, 12:47

Na druku opracowanym przez nas jest data, kiedy zostali poinformowani członkowie grupy roboczej. Druk ma formę informacji, która podpisana jest przez przewodniczącego. Uważam że to wystarczy.
~MOGO

Napisano: 27 cze 2013, 13:13

no własnie przygotowałam sobie projekt zmiany regulaminu i na druku powołania grupy dodałam informacje o terminie zapoznania sie z NK-A poszczególnych członków GR
~anna

Napisano: 30 cze 2013, 12:40

Czy podmioty, które biorą udział w procedurze NK winny zgłosić ten zbiór do GIODO?
~ops

Napisano: 17 lip 2013, 10:44

W mojej ocenie tak.
~Ryska

Napisano: 18 lip 2013, 12:37

GIODO absolutnie TAK - ale my nie mamy zgłoszonego :) Administrator danych czyli OPS ma obowiązek zgłosić.
~anna

Napisano: 14 sie 2013, 14:20

Czy to mają być trzy dni robocze czy \" jak leci\"?
~Ryska

Napisano: 17 sie 2013, 1:13

Ryska \" nic nie leci - jak leci\"
wydaje się zasadnym kierować zapisami k.c- od 110-115 , który reguluje szczegóły - w tej kwestii . Ostatecznie przepisy k.p.a, k.c, zawierają przepisy, stanowiące , że jeżeli ostatni termin przypada na dzień ustawowo wolny od pracy , to termin ten upływa następnego dnia powszedniego - ustawowo wolny - niedziela i święta wybrane. Ale co z sobotą? Więc ostatecznie ustalono - (Sąd Admin.) , że dniem ustawowo wolnym będzie także sobota.
więc ( szczerze powiedziawszy - nie miałam takiej sytuacji z par.8.1 Rozporządz.) ale zapewne nie będzie \" jak leci\"
Głupio by było dostać NK- w piątek o godz. 15.15- ( poczta elektroniczna padła), wliczyć sobotę , niedzielę i po sprawie.
P.S Nigdy nie musiałam się tym zajmować- więc posłucham .....- choć pewno dla innych to bułka z masłem
~emilka

Napisano: 17 sie 2013, 12:13

emilka,
3 dni liczy się od dnia następnego po wypełnieniu przez przedstawiciela podmiotu zobowiązanego do realizacji procedury NK formularza A (wliczając w to sb,ndz i święta)-sposób liczenia tak jak przy terminie na złożenie odwołania od decyzji sadu. Przy okazji sobota nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy :). Procedura NK nie rządzi się prawami postępowania administracyjnego wobec tego stosuje się zasady ogólne.
eipiem
eipiem
Praktykant
Od: 15 sie 2013, 19:46
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2013, 13:55

nie rozumiem-Cię.
1.przekazanie formularza NK- A ( wypełnia przedstawiciel podmiotu)- do przewodniczącego zespołu - następuje niezwłocznie - nie później niż w terminie 7 dni- od dnia wszczęcia procedury. ( 7.1 Rozporządzenia)
2. Przew. Zespołu interdysc.- po otrzymaniu formularza NK-A- niezwłocznie, nie później niż w ciągu 3 dni przekazuje go członkom ZI lub GR .( 8.1. Rozporz)- i wydaje mi się - że o te 3 dni się rozchodzi - jak liczyć . Jestem zdziwiona twoją interpretacją- no chyba , że cię nie zrozumiałam,.
A co wliczania soboty , niedzieli- nie spierałam się . Tak jak pisałam ale raczej byłam pewna - że procedura N.K rządzi się k.p.a

P. S- dopytam jeszcze.

~emilka

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x