Wniosek na komisję alkoholową - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 25 cze 2013, 14:59

Czy Wasze ZI wysyłają wnioski o zmotywowanie do podjęcia leczenia odwykowego do komisji alkoholowych przy każdej rodzinie z problemem alkoholowym u sprawcy ?
Taki nakaz jest w rozporządzeniu § 17 pkt 4
~AAA

Napisano: 25 cze 2013, 15:06

Motywować nie musi komisja tylko GR.
~p

Napisano: 25 cze 2013, 16:31

§ 17 pkt 4: \"Jeżeli osoba wobec której istnieje podejrzenie, że stosuje przemoc w rodzinie NADUŻYWA ALKOHOLU członkowie zespołu lub grupy roboczej KIERUJĄ TĘ OSOBĘ DO GMINNEJ KOMISJI (...)\".
Czyli, że bezwzględnie musimy pisać wnioski na komisję. Dla mnie ten zapis wyklucza dowolność.
Jaka jest Wasza praktyka ?
~AAA

Napisano: 25 cze 2013, 16:33

przekazujemy im pałeczkę
~p

Napisano: 25 cze 2013, 22:40

członek grupy roboczej który jest przedstawicielem GKRPA pisze wniosek na komisję
~ela

Napisano: 26 cze 2013, 0:40

Błąd, taki wniosek powinna sporządzić i przesłać GR (patrz: powyższy post AAA).
~Jerry

Napisano: 26 cze 2013, 8:55

Ktoś musi podpisać taki wniosek - przewodniczący ZI na wniosek grupy?
~a

Napisano: 26 cze 2013, 15:05

u nas na posiedzeniu grupy decydujemy kto fizycznie sporządzi wniosek (zwykle pracownik spcjalny) oczywiście uważam to za dublowanie obowiązków, bo skoro w posiedzeniu uczestniczy sama przewodnicząca KRPA to nie rozumiem po co formalne pisemne zgłoszenie przez kogoś innego z GR - no ale nie mam juz siły toczyć o to walk, wypisuję ten nieszczeęsny wniosek,żeby szanowna pani przewodnicząca mogła podjąć jakiekolwiek działania w ramach kompetencji...no ręce to juz mi opadaja na to wszystko
~anna

Napisano: 26 cze 2013, 15:14

Wyluzuj Anno.
~ex

Napisano: 26 cze 2013, 16:17

no luz luz :) czekam już na urlop, a tu mi NK spływają
~anna

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x