aktywny samorząd - obszar F - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 sie 2012, 11:32

Według dokumentu \"Zasady dotyczące (...) programu \"Aktywny Samorząd\" (rozdz. V, ust. 16, pkt b) umowy o dofinansowanie w obszarze F mają być zawierane na czas określony, do 31. grudnia bieżącego roku.
Dziecko osoby niepełnosprawnej będzie uczęszczało np. do przedszkola jeszcze przez kolejne miesiące, w trakcie których również wymagana będzie opłata za opiekę.
Czy dofinansowanie kończy się wraz z wygaśnięciem umowy i osoba niepełnosprawna otrzyma dofinansowanie tylko za najbliższe 3 miesiące?
~magda

Napisano: 16 sie 2012, 14:41

Na stronie PFRON/ Aktywny samorząd w Najczęściej zadawanych pytaniach:
Pkt 46
Czy dofinansowanie z zakresu obszaru F programu dotyczyć ma roku szkolnego czy roku kalendarzowego?
Dofinansowanie obejmuje rok kalendarzowy. Zgodnie z rozdziałem ust. 16 pkt 2 „Zasad (...)” - załącznik nr 1 do porozumienia, umowa dofinansowania w ramach obszaru F zawierana pomiędzy Realizatorem programu a Wnioskodawcą wygasa wskutek wypełnienia przez strony zobowiązań wynikających z umowy, którą zawiera się na czas określony - do dnia 31 grudnia roku, w którym została zawarta umowa dofinansowania. Tak krótki okres obowiązywania umowy wynika z potrzeby uwzględnienia możliwości złożenia wniosku także w kolejnym roku realizacji programu.
Zgodnie z rozdziałem VI ust. 1 pkt 9 programu, istnieje możliwość refundacji poniesionych kosztów - od dnia złożenia wniosku.
~L.I.

Napisano: 16 sie 2012, 14:52

Zgadza się, mam :) Dzięki.
~magda

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x