wyprawka dla dzieci z domu dziecka - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 sie 2012, 16:52

mieszkałąm 10 lat w domu dziecka.teraz mieszkam z chłopakiem wynajmujemy mieszkanie mamy umeblowana kuchnie i jeden pokoj nie swoimi meblami dwa pokoje mamy puste.ja chciałąbym wziasc wyprawke czy pcpr moze mi odmówic wyprawki jesli zyje w dobrych warunkach a 2 pokoje mam puste .teraz kończe szkołe policealna w grudniu czy moge sie starac i czy moja decyzja nie bedzie odrzucona?
~mmmm

Napisano: 16 sie 2012, 21:53

co pcpr to inne podejście. My dajemy na poprawę warunków mieszkaniowych - jeśli nie są to wasze meble, sprzęt agd i macie 2 puste pokoje - to jak najbardziej. Na mieszkanie można przeznaczyć zarówno pomoc na zagospodarowanie jak i na usamodzielnienie. Pomoc na zagospodarowanie może być wypłacana w dowolnym momencie, gdy wychowanek deklaruje, że to jest jego miejsce osiedlenia i chce poprawić warunki mieszkaniowe. pomoc na usamodzielnienie powinna być wypłacana po ukończeniu edukacji (czyli po ukończeniu pobierania pomocy na kontynuowanie nauki) jednak w uzasadnionych przypadkach można wypłacać ją w trakcie trwania nauki. Jeśli ma być przeznaczona na poprawę warunków mieszkaniowych a nie brałaś wcześniej zagospodarowania to zagospodarowanie wypłacamy w pierwszej kolejności a usamodzielnienie po ukończeniu szkoły.
~me

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x