pomocy - odwołanie RZ na odmowę przyznania świadczenia na utrzymanie mieszkania - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 sie 2012, 9:40

Cześć miesliście juz jakieś odwołanie w sprawie nie przyznania pomocy finansowej na utrzymanie mieszkania.ja wlaśnie takie otrzymałam, rodzina tłumaczy się ma aby 1.268,00 zł na osobe co nie gwarantuje im porwadzenia normalnego domu. jest to dla nich krzywdzące bo spotkała ich kara a nie chcą wychowywać dzieci na klientów pomocy społecznej. wiem że wyslemy do do SKO. może miał ktos podobna sytuację. napiszcie jakie informacje zawarliście wpiśmie na odwołanie do SKO.
~mika

Napisano: 17 sie 2012, 10:02

my też wysłaliśmy w poniedziałek odwołanie dotyczące dofinansowania do rachunków i czekamy na odpowiedź, ciekawe co SKO odpisze, mam nadzieję, że nam przyznają rację, bo w przeciwnym razie wszystkie zadania fakultatywne będziemy musieli dofinansowywać, a to byłaby paranoja, rodzina zastępcza to już jest sposób na zarabianie z tego co widać
~m-

Napisano: 17 sie 2012, 11:20

wiem, patrząc na dochody mieisęczne wraz z świadczeniami dzieci wychodzi powyżej 10.000 albo i więcej nawet, ale nasze rodziny zastępczej mają zdanie jak się nalezy to trzeba dać. trudno tez bedziemy czekać na deyczję SKO.
~mika

Napisano: 17 sie 2012, 12:00

Jak państwo chce się pozbyć domów dziecka, to musi płacić prywatnym osobom.
~O.K.

Napisano: 29 sie 2012, 14:51

zgadzam się z O.K zobaczmy jakie koszty ponosimy za placówkę !!!!
~pcpr asia

Napisano: 06 wrz 2012, 17:12

Ze strony prawnej mogę jedynie dodać, że wszelkie informacje jakie chcieliście żeby były wzięte pod uwagę musiały się znaleźć w decyzji i teraz już nic nie można zrobić (chyba że w ramach samokontroli zmienić zaskarżoną decyzje) ponieważ jak w piśmie zostaną zawarte inne przesłanki niż w decyzji to jak nie SKO to na pewno uchyli ją Sąd Administracyjny.
ponadto Ustawa określa kiedy należą się świadczenie na pokrycie kosztów za mieszkanie.
Biorąc pod uwagę koszty prywatnego domu czy mieszkania to i tak są dużo niższe niż koszty utrzymania placówki.
~Michał

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x