czy można sfinansować zakup leków dla alkoholika ze środków GKRPA koleżanka która zajmuje się tymi sprawami powiedziała że nie można wg. niej można przeznaczać środki tylko na profilaktykę
to chore, można sponsorować wyjazdy w góry i nad morze młodzieży pochodzącej z rodzin w których nie ma alkoholizmu, patologi i przemocy, można finansować fajerwerki które całe miasto ogląda, diety dla pożal się Boże członków, natomiast leków i biletu potrzebnego na dojazd do szpitala K...a nie można
w góry i nad morze nie można gdy nie ma patologii albo zagrożenia patologią, na to są potrzebne wywiady albo potwierdzenie, że jest taki problem, a fajerwerki to już przesada, co do diet to u nas są raz w miesiącu około 100 zł, ale społecznie to już nie te czasy, no ale i umiar musi być, co do leków i zwrotu za bilety to pełna zgoda \" K...a\" powinno być dozwolone, ale nie jest i co na to poradzisz
uwierz mi że to dzieciaki z dobrze postawionych rodzin bez patologi, dlatego tak trudno mi sie pogodzic z tym że odmawia się człowiekowi z problemem który chce się leczyć a duże pieniądze wyrzuca się w ten sposób k...a mać chociaż sobie poklne tyle mi zostało
jeżeli w taki sposób wydatkujecie środki z korkowego, to lepiej niech się nikt o tym nie dowie. Oczywiście pokryć można wszystko, co do głowy przyjdzie, ale jeżeli nie ma to BEZPOŚREDNIEGO (!) związku z katalogiem zadań określonych w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i gminnym programie profilaktyki, to biada temu, kogo będzie kontrolowała RIO lub NIK. Leków, z ,,tych\'\' środków zdecydowanie finansować nie można. Kolonii dla wszystkim chętnych dzieci - też nie.