Apel w sprawie bezpieczeństwa kadry pomocy społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 9    [ Posty: 83 ]

Napisano: 12 maja 2015, 20:53

"Apel ten został przekazany do wszystkich wójtów, burmistrzów, prezydentów miast oraz starostów powiatów. Zostanie on także zamieszczony na stronach internetowych urzędów wojewódzkich".

Od kilku dni poszukuję informacji na temat Apelu Ministra ws. bezpieczeństwa pracowników pomocy społecznej, opublikowanych na stronach Urzędów Wojewódzkich. Dotychczas, w ramach mojego autorskiego projektu "Google Search - znaleziono w Google" znalazłem informację o Apelu Ministra, opublikowaną w trzech oficjalnych witrynach internetowych Urzędów Wojewódzkich w Polsce. Nie wykluczam, że Apel Ministra opublikowały już wszystkie strony Urzędów Wojewódzkich, tylko treści te, nie są jeszcze widoczne w wyszukiwarce Google?

Zapraszam użytkowniczki/użytkowników Forum OPS.pl do włączenia się w akcję "Google Search - znaleziono w Google". Czy na oficjalnej stronie internetowej Twojego Wojewody/Urzędu Wojewódzkiego opublikowano już Apel Ministra ws. bezpieczeństwa pracowników realizujących zadania pomocy społecznej? Jeśli taka informacja jest już dostępna, poinformuj o tym, wpisując poniżej nazwę województwa oraz wklejając link do opublikowanej wiadomości. Mile widziana będzie również informacja na temat daty opublikowania informacji o Apelu Ministra oraz jej „widoczności” na stronie internetowej Urzędu Wojewódzkiego.

Obecne ustalenia w ramach projektu "Google Search - znaleziono w Google":

Kujawsko-Pomorskie (informacja bardzo widoczna na stronie głównej) https://www.bydgoszcz.uw.gov.pl/

Wielkopolska (informacja widoczna na stronie głównej w kolumnie/zakładce "Ważne") https://www.poznan.uw.gov.pl/

Zachodniopomorskie (informacja wyświetla się na stronie głównej, jako jedna z pięciu wiadomości zakotwiczonych) https://www.szczecin.uw.gov.pl/

Lubuskie (informacja obecnie nie widoczna na stonie głównej. Dostępna aktualnie na 6. stronie serwisu wiadomości) https://www.lubuskie.uw.gov.pl/polityka_ ... 13412.html
Załączniki
Google_Search.jpg
Google_Search.jpg (12.1 KiB) Przejrzano 2197 razy
Andrzej

Napisano: 13 maja 2015, 7:36

Jezeli ten apel nie trafi bezpośrednio na biurko Wójta Burmistrza ,to kierownicy moga sobie gadac,ponadto Wojewoda powinien zobowiązac ich do pisemnej odpowiedzi jak w jego gminie to wygląda,inaczej to sciema i tyle,jak mowi Kukiz.
Janka

Napisano: 13 maja 2015, 7:52

Apel trafił na biurko wójta, od wójta na biurko kierownika, z biurka kierownika na moje biurko. Teraz prócz sterty swojej roboty mam za zadanie tak odpisać by nie urazić kierownika i wójta. A prawda jest zatrważająca!!!
wondawonda

Napisano: 13 maja 2015, 13:20

wondawonda pisze:Apel trafił na biurko wójta, od wójta na biurko kierownika, z biurka kierownika na moje biurko. Teraz prócz sterty swojej roboty mam za zadanie tak odpisać by nie urazić kierownika i wójta. A prawda jest zatrważająca!!!
Rozumiem, że w przypadku Twojego ośrodka, reakcją na Apel Ministra ws. bezpieczeństwa, będzie pismo do Wójta z informacją o podjętych już w tej sprawie działaniach oraz komunikat, że zapewniono pracownikom bezpieczne warunki wykonywania pracy, wykorzystując w tej kwestii dostępne środki finansowe, posiadane zasoby lokalowe oraz możliwości i uprawnienia?

PS. Czy na stronie internetowej Twojego Wojewody/Urzędu Wojewódzkiego opublikowano już Apel Ministra?
Andrzej

Napisano: 13 maja 2015, 14:37

W WLKP w zakladce Ważne ale trudno znależc,trzeba się postarać a moj wójt jeszcze nic nie wie -pytalam
Janka

Napisano: 13 maja 2015, 15:06

Informacja o Apelu, którą opublikowano na stronie Urzędu Województwa Wielkopolskiego (zakładka WAŻNE, lewa kolumna witryny, na samej jej górze) jest bardziej widoczna od informacji opublikowanej na ten temat na stronie MPiPS, tam wiadomość ta szybko zniknęła ze strony głównej i obecnie trudno ją odnaleźć w gąszczu innych równie ważnych wiadomości.
Andrzej

Napisano: 13 maja 2015, 20:12

Nie napisałem, że nie ma, tylko że ginie, wśród innych ważnych wiadomości, po wejściu na stronę główna tej wiadomości nie widać https://www.mpips.gov.pl/
Andrzej

Napisano: 13 maja 2015, 22:47

Tak. Będę to pisać. U nas w ośrodku połowa tych postulatów jest realizowana. Problemem są kwestie lokalowe, architektoniczne czy techniczne ośrodka pod względem bezpieczeństwa (również bardzo istotne). Na ich rozwiazanie większych szans nie widzę gdyż generowało by to wydatki, na które trudno będzie znaleźć pieniądze. Dlatego boję się, że treść mojego pisma podlegać może pewnego rodzaju cenzurze :/ ze strony oczywiście kolejno wg hierarchii.
Tak. Na stronie naszego UW jest zamieszczony apel.
wondawonda

Napisano: 13 maja 2015, 22:59

Jeszcze jedna sprawa. Środowiska trudne wizytujemy w dwójkach. Środowiska trudne wymagają jednak częstszych wizytacji, często są one nie skuteczne, obciążają emocjonalnie, angażują energię i czas. Tym sposobem jestem przeładowana.
wondawonda

Strona 5 z 9    [ Posty: 83 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x