Napisano: 25 lip 2012, 11:25
prosze o podpowiedz, jestem nowa w tym obszarze i nie bardzo wiem jak to rozwiązać,prokuratura przesyła nam wniosek o podjecie działań zmierzających do objecia leczeniem odwykowym i wydanie opini biegłych dla gościa, który cos tam narozrabiał, jest to osoba,nie figurujaca w eweidencji Komisji, nie znana równiez w MOPR, czy tylko GKRPA ma wtej sprawie działac, czy prokurator nie ma takich samych uprawnień? (jeszcze w ciągu miesiąca nakazują aby im udzielic informacji co zostało zrobione) bo z mojej wiedzy wynika że to zwykła spychologia , ale może się mylę.I jeszcze jedno w naszej okolicy nie ma biegłych, którzy maja uprawnienia do wydawania opini, konkretnie to brak psychiatry z wpisem na liste biegłych, psycholog jeden na powiat jest,nie mamy podpisanej umowy z biegłymi, jak wiec rozwiązać problem wydawania opini przez biegłych, czy sąd bez opini przyjmnie wniosek o leczenie i sam zleci badanie przez biegłych a nas tylko obciązy kosztami?czy mogę wysłać wniosek bez tej opinii i tylko napisać że nie przeprowadzono badania bo nie mamy biegłych,prosze pomózcie bo jest kilka spraw, gdzie trzeba zrobić opinie i wysłac do sadu a zostałam z tym sama-wszyscy maja to gdzieć bo członkowie komisji uważają że urzednik jest po to w komisji żeby robić czarna robotę, zmuszona zostałam do bycia członkiem komisji i momo,ze próbuję zrobic podział zadań szanownej komisji to i tak w efekcie za....czam sama.........