SKLEP Z ALKOHOLEM I MINI BAR - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 lip 2012, 1:51

WITAM
POTRZEBUJĘ PORADY PROWADZĘ SKLEP Z ALKOHOLEM I ABY SPRZEDAWAĆ PIWO RAZEM Z KONSUMPCJĄ NA MIEJSCU STWORZYŁAM MINI BAR GDZIE BĘDZIE MOŻNA SPOŻYWAĆ PIWO NA MIEJSCU.JAK ROZWIĄZAĆ PROBLEM SPRZEDAŻY,TO ŻE MUSZĘ MIEĆ DRUGĄ KASĘ TO WIEM ALE CO Z PIWEM CZY MUSZĘ MIEĆ OSOBNĄ PÓŁKĘ Z WYBRANYM PIWEM CZY MOGĘ OPISAĆ NP.W LODÓWKACH ŻE JEST TO OFERTA BAROWA I SKLEPOWA
~DORIS

Napisano: 16 lip 2012, 17:32

zastanów się .bar to bar sklep to sklep .Przy wydawaniu postanowienia przez KRPA napewno będą sprawdzone warunki dot bary .Zgodnie z uchwałami . A WC masz????
Ja pewnie bym dała negatywne postanowienie
~z

Napisano: 16 lip 2012, 19:02

Jeśli Sanepid wydał pozytywną opinię co do posiadania w danym punkcie i sklepu i baru, to oczywiscie KRPA powinna sprawdzić gdzie jest sklep gdzie ejst bar. Ta granica musi być! Po drugie towar sklepowy to nie towar barowy!Po trzecie klienci baru mogą co innego niz klienci sklepu!
~Robert Lemanski

Napisano: 17 lip 2012, 10:06

Sanepid módgł wydać pozytywną decyzję stosownie do swoich przepisów .Natomiast obowiązują też uchwały gminy,i wydanie postanowienia musi być zgodne z uchwałami. Jak mi jest wiadomo sanepid wydaje zezwolenia na prowadzenie ogródków piwnych przy sklepach .Jeśli brak uchwał Rdy gminy -prak też pozytywnego zezwolenia .Przy uchwalaniu uchwał brane jest pod uwagę otoczeniu. by w przyszłości nie posypały się skargi na zakłocanie porządku i ciszy nocnej.A wówczas ma problem Komisja a nie sanepid. Ja jestem bardzo ostrożna i dmicham na zimne.
~z

Napisano: 19 lip 2012, 12:34

do pana Roberta Lemańskiego:

sprzedawca, prowadzący sklep, od sanepisu uzyskał pozwolenie na prowadzenie baru. Na zewnątrz postawił ,,toitoja\'\', zakupił drugą kasę fiskalną, otrzymał pozytywną opinię gkrpa i prowadzi sprzedaż ze spożyciem i w miejscu i poza miejscem. Nie ma wyraźnej granicy pomiędzy sklepem i barem. W tym przypadku gastronomia = ogródek piwny. Abstrahując od uchwały rady, czy zgodnie z ustawą o wychowaniu w trzeźwości taka sytuacja jest dopuszczalna?
~iwona

Napisano: 19 lip 2012, 13:08

Iwona zgadzam się z tobą >ale jest mi wiadomo że takie uchwały są podejmowane i wojewoda je akceptuje . I w tym problem. Jedno Państwo jedna ustaw a jak różnie pojmowana
~z

Napisano: 20 lip 2012, 10:35

no właśnie; takich ,,kwiatków\'\' w naszej pracy jest więcej.
~iwona

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x