Być katolikiem. Co to dzisiaj znaczy? - HYdE PaRK

Strona 4 z 6    [ Posty: 51 ]

Napisano: 11 lis 2011, 14:40

Mylisz sie.
Wszystko non profit;)
~Adam

Napisano: 14 lis 2011, 19:34

dzisiaj przeczytałam m.in to, że \" upaść nisko to rzecz ludzka, podnieść się to obowiązek chrześcijański.......\"
z tego by wynikało, że katolik nie użala się nad swoim losem tylko robi wszystko aby się podnieść - moim zdaniem własnie w praktyce to znaczy być katolikiem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 14 lis 2011, 20:04

dzibar pozostaw te trupy tam gdzie były i poczytaj sobie w domku.
~no...

Napisano: 14 lis 2011, 22:14

Ja nie jestem katolikiem.
~Adam

Napisano: 15 lis 2011, 0:27

to masz pozamiatane antychryście!
~no...

Napisano: 15 lis 2011, 0:55

Oczywiście, że wichrzyciel Adam nie jest katolikiem. Przecież to norma, że zawsze najwięcej chcą \"naprawiać\" KK osoby niewierzące a najbardziej komuniści ze zbrodniarzem Piotrowskim na czele.
~vera

Napisano: 15 lis 2011, 14:33

Osoby niewierzące byłby by wierzące gdyby KK był troszkę bardziej nowoczesny, elastyczny i utylitarny.
~Adam

Napisano: 15 lis 2011, 15:32

na ten przykład kazał cudzołożyć albo jak się uda to głabnąć co się da, pożądać żonkę kolegi
~Adam

Napisano: 16 lis 2011, 18:53

palant
~lewan dosia

Napisano: 19 lis 2011, 9:48

....kończywszy poprzednią moja wypowiedź .....trwać w upadku to sprawa szatańska:
Innymi słowy nie jest latwo być katolikiem bo biblia wymaga ograniczeń i pracy nad sobą, ale warto być katolikiem bo nie ma problemu którego z Bogiem się nie pokona. Tak jak powiedziano \"bez Boga ani do proga\" tak też wiara czyni cuda i to jest siła chrześcijaństwa. Dlatego z taka moca jest piętnowane.
Ale nic nie może zniszczyć tego co jest w sercu zakotwiczone \"na głębi\" wolna wola czy się chce być dobrym jest silniejsza ponad wszystko bo to tak jak z godnością człowiek sam wybiera kiedy decyduje: czy być dobrym człowiekiem czy sie dopasować czy walczyć o godność czy też dać się stłamsić.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 4 z 6    [ Posty: 51 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x