Napisano: 24 lut 2017, 12:42
Obraża Pan ludzi, wyśmiewa się z osób ograniczonych intelektualnie, proszę się obejrzeć woodoo, są wokół Ciebie. Zadał Pan sobie pytanie, gdzie my wszyscy jesteśmy, ( instytucje, profesjonaliści),że ludzie w tych czasach do wiadra sikają. I coś Panu powiem, trafił Pan na zły grunt, bo mam wiedzę co do sytuacji osób balansujących na marginesie wykluczenia społecznego. Jest Pan zdziowiony tak niską wiedzą tej dziewczyny na temat swojej seksualności, ciała..Coś panu opowiem,pewien przykład.
" Matka poszła na zakupy z córką ( dorosła dziewczyna, ograniczenie intelektualne ), na chwilę się rozdzieliły, matka miała coś załatwić. W tym czasie robotnicy z budowy pobliskiej zawołali dziewczynę...Kiedy matka wróciła,córka była rozebrana, a kiedy zapytała przerażona co się stało, ta odpowiedziała, no ale co mamo. Zawsze mówiłaś że mam być grzeczna i posłuszna jak ktoś mnie o coś prosi...". To nie jest kawał woodoo.
Trzeba podnosić świadomość tych osób, tak żyjących, a nie się dziwić i śmiać.
ps. Mówisz " do pięt mi dziewczynko nie dorastasz". Nie mam takich "aspiracji' na szczęście. Już sama odpoowiedź na taki komentarz jest dla mnie żenująca.