chorwacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 23 mar 2014, 18:07

A czemu Chorwacja? W sensie, że ta podwyżka ma być na lepsze wczasy dla Pani Iwony?
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 19:24

Panie Iks ale to niskie!
~Jolka

Napisano: 23 mar 2014, 19:42

Wczasy sie naleza,za takciezka prace i wykluczenie sPOleczne..IKS chcialbys te wczasy i dziecko takie jak ma Iwona???
Skad wiesz ze za swoje tam byla?moze ktos chcial tej rodzinie podarowac troche radosci???
~Malwina

Napisano: 23 mar 2014, 21:10

Malwina to może podarować kase na leczenie. Znam rodziny które nigdy jeszcze na wczasach nie były i żyją.
A jak tak chętnie chcesz rozdawać kasę to może swoją a nie podatników co?
A te wasze \"chciałabyś takie dziecko\" już się obyło.... na mnie bynajmniej nie działa.
~ewa

Napisano: 23 mar 2014, 21:42

No była, z całą rodziną. I nawet ze swoim niepełnosprawnym dzieckiem. Ja nie jeżdżę bo mnie nie stać, a tysiące ludzi w tym kraju nie może nawet o tym pomarzyć, i Ci biedni ludzie, żyjący w nędzy, korzystający z pomocy społecznej nie jeżdżą protestować do sejmu. Ale tym protestującym w sejmie trzeba więcej, bo IM się należy, bo ONI mają chore dzieci, PAŃSTWO ma im to zrekompensować. I przez to są wybrani, szczególni, a reszta hołoty może żyć w biedzie.

\'Panie Iks ale to niskie! \'

Dokładnie! Jest tyle biedniejszych rodzin w tym kraju, że w życiu bym nie pomyślał, że ktoś kogo stać na wypasione zagraniczne wczasy z całą rodziną, będzie okupować sejm i krzyczeć premierowi w twarz, że jest biedny. Czy to już przejaw dobrobytu? Czy może prostactwo, wyrachowanie, parcie na szkło i zachłanność?

\'wykluczenie sPOleczne\'

Jakie kuwa wykluczenie? Nie wiesz o czym mówisz, setki tysiące biednych, głodnych, bezdomnych, poszkodowanych, brudnych i zaniedbanych dzieci jest w tym kraju, ale opinia publiczna ma je gdzieś - to są osoby wykluczone, dotknięte nędzą. Ktoś kto żyje w dostatku, ale dopomina się o więcej zasługuje tylko na pogardę.
~Iks

Napisano: 23 mar 2014, 21:54

Brawo Iks!
~Joanna

Napisano: 23 mar 2014, 22:10

nie chcę dolewać oliwy do ognia ale tej zimy byli w Zakopanem, a latem tego roku mają również w planie wczasy ! Pani Iwona sama o tym pisała na zielonym blogu WO !!!

~prawda

Napisano: 23 mar 2014, 22:15

hehhe wiecie kiedy byłam ostatnio na wczasach....hmm niech pomyślę...a tak, moja córka miała 14 lat. Byliśmy w Świnoujściu :) Dziś ma 23.
Dodam, że oboje z mężem pracujemy. Fakt, za najniższą prawie krajową ale jednak.
~Jola

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x