Wczasy sie naleza,za takciezka prace i wykluczenie sPOleczne..IKS chcialbys te wczasy i dziecko takie jak ma Iwona???
Skad wiesz ze za swoje tam byla?moze ktos chcial tej rodzinie podarowac troche radosci???
Malwina to może podarować kase na leczenie. Znam rodziny które nigdy jeszcze na wczasach nie były i żyją.
A jak tak chętnie chcesz rozdawać kasę to może swoją a nie podatników co?
A te wasze \"chciałabyś takie dziecko\" już się obyło.... na mnie bynajmniej nie działa.
No była, z całą rodziną. I nawet ze swoim niepełnosprawnym dzieckiem. Ja nie jeżdżę bo mnie nie stać, a tysiące ludzi w tym kraju nie może nawet o tym pomarzyć, i Ci biedni ludzie, żyjący w nędzy, korzystający z pomocy społecznej nie jeżdżą protestować do sejmu. Ale tym protestującym w sejmie trzeba więcej, bo IM się należy, bo ONI mają chore dzieci, PAŃSTWO ma im to zrekompensować. I przez to są wybrani, szczególni, a reszta hołoty może żyć w biedzie.
\'Panie Iks ale to niskie! \'
Dokładnie! Jest tyle biedniejszych rodzin w tym kraju, że w życiu bym nie pomyślał, że ktoś kogo stać na wypasione zagraniczne wczasy z całą rodziną, będzie okupować sejm i krzyczeć premierowi w twarz, że jest biedny. Czy to już przejaw dobrobytu? Czy może prostactwo, wyrachowanie, parcie na szkło i zachłanność?
\'wykluczenie sPOleczne\'
Jakie kuwa wykluczenie? Nie wiesz o czym mówisz, setki tysiące biednych, głodnych, bezdomnych, poszkodowanych, brudnych i zaniedbanych dzieci jest w tym kraju, ale opinia publiczna ma je gdzieś - to są osoby wykluczone, dotknięte nędzą. Ktoś kto żyje w dostatku, ale dopomina się o więcej zasługuje tylko na pogardę.
nie chcę dolewać oliwy do ognia ale tej zimy byli w Zakopanem, a latem tego roku mają również w planie wczasy ! Pani Iwona sama o tym pisała na zielonym blogu WO !!!
hehhe wiecie kiedy byłam ostatnio na wczasach....hmm niech pomyślę...a tak, moja córka miała 14 lat. Byliśmy w Świnoujściu Dziś ma 23.
Dodam, że oboje z mężem pracujemy. Fakt, za najniższą prawie krajową ale jednak.