chorwacja - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 24 mar 2014, 9:29

Ależ niech ona sobie jeździ nawet na Mauritius - daj Boże dużo zdrowia, mnie wkuwia tylko, że w sejmie robi szopkę i pozuje na biedną, wykluczoną i zaszczutą której nie starcza na chleb. Ty Malwina jakoś nie jeździsz do sejmu mimo, że masz gorzej nie? I setki tysięcy ludzi też nie jeździ.
~Iks

Napisano: 24 mar 2014, 14:02

HANBA HANBA HANBA dla pracowników MOPS.
~vip

Napisano: 24 mar 2014, 14:16

vip hańba masz racje, ale dla kombinatorów i cwaniaków, a nie dla ludzi, którzy uczciwie pracują i płacą podatki i nic na lewo, żadne przekręty, tylko każda złotówka jest im zabrana na podatek, zus, składkę zdrowotna. Nie dla kombinatorstwa, cwaniactwa, krzykaczy !!!!!
wstyd vip wstyd
~Zuzanna

Napisano: 24 mar 2014, 14:17

już przestań z tą hańbą, może jeszcze nałóż infamię i nakaz opuszczenia kraju
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 14:31

jesteście godni pożałowania
~jola

Napisano: 24 mar 2014, 14:38

jola - myślę, że jesteś na tyle ,,kumata\'\', że wiesz o czym tu jest mowa, nikt nie podważa konieczności pomocy tym dzieciom, ale to powinno mieć ,,ręce i nogi\'\', pomoc powinna trafiać tam gdzie jest potrzebna, nawet świadczenie w wysokości minimalnego wynagrodzenia jest za mała i nie rozwiązuje sprawy niepełnosprawności w Polsce, a po za tym są też inne grupy słabe i biedne ale nie mają takiej siły przebicia jak te matki i słyszałam jak te matki stwierdziły ,,mają to na własne życzenie\'\' no wybacz i tu można krzyknąć ,,hańba\'\'
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 16:46

Kati a już myslałem,że Ty to jednak rozumiesz,no ale cóż,szkoda,że wszyscy pracownicy MOPS nie rozumieją takich ludzi,no wychodzi punkt widzenia od punktu siedzenia.
~xxx

Napisano: 24 mar 2014, 16:48

xxx - czy Ty czytasz ze zrozumieniem?
~Kati

Napisano: 24 mar 2014, 17:03

xxx, uwaliliście projekt, który likwidował podziały i miał duże szanse na wyeliminowanie naciągaczy i oczekujecie zrozumienia. Naprawdę?!
~magda

Napisano: 24 mar 2014, 17:24

czytam te wszystkie komentarze i dostrzegam paradoks - świadczenie pielęgnacyjne nie jest na potrzeby dzieci czy innych osób niepełnosprawnych, to swego rodzaju rekompensata za brak możliwości podjęcia pracy z powodu konieczności sprawowania opieki nad niepełnosprawnym, dlaczego tak niedopracowane są inne ustawy - o dostępie, takim realnym, do rehabilitacji, refundacji leków, skala - owszem i od tej skali uzależnić wysokość zasiłku pielęgnacyjnego, bo to on właśnie jest dla osoby niepełnosprawnej, opiekunom zaś, nieważne - dziecka czy rodzica (z wyczuleniem na psudo-opiekuńczych wnuków i dzieci z problemem alkoholowym tzw. niebieskich ptaków) ustalić świadczenie na realnym poziomie, na dziś uważam, że proponowany 1.000 zł netto to całkiem sensowna propozycja z równoczesnym skupieniem się na WO
~xxx-Lena

Strona 3 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x