Ciekawe - HYdE PaRK

Strona 4 z 8    [ Posty: 73 ]

Napisano: 12 lut 2015, 16:38

Jaja sobie robię bo twierdzicie że gender pozwoli wybierać sobie płeć;)
I bez gender można to zrobić. Przykład: grodzka.
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 16:54

Skąd mam wiedzieć skoro rodzaj nijaki;)
Wybierz sobie płeć:P

- Ares nie uwierzysz ...przeczytałam i roześmiaałam się na głos ;) Ty mój kochany, mały "genderowcu '. Zgodnie z filozofią gender płeć nie jest przypisana nam biologicznie, genetycznie - ale nabywa się ją/kształatuje się ją w trakcie społecznego rozwoju jednostki - płeć w wyboru- nie z racji urodzenia. Tak ? Więc na początku jest ono -( nijaki Emil)- bez cech określonych dla konkretnej płci. Tożsamość obierasz później. Nieświadome całkiem dobrze odpowiedziałeś. Ale nie mogę zaliczyć tej odpowiedzi.
Elmer z kolei - mówiąc " a od kiedy płeć się wybiera " - całkowicie "przyklepał " swój pogląd- który brzmi "jestem tym kim jestem od początku.."i nie da sobie wmówić /narzucić ideologii o powstawaniu płci. super.
Emilii

Napisano: 12 lut 2015, 18:04

Jesteś tym kim jesteś od początku ale czasem coś sprawia że źle się czujesz w swej skórze i chcesz ją zmienić. Dobrze że jest taka możliwość. Im mniej nieszczęśliwych ludzi tym lepiej.
https://ruchlgbt.pl/wp-content/uploads/2 ... 641000.jpg
Zmiana płci to rzadkie przypadki i tylko niewielka część gender.
Częściej mamy do czynienia z tym że np. chłopak zapisuje się do szkoły tańca a nie na siłownię albo z tym że dziewczynka bawi się samochodami a nie lalkami. Czy takie zachowania oznaczają że dziecko źle się czuje w swej skórze i będzie chciało zmienić płeć? Nie! Oznacza to że albo kogoś naśladuje albo wie czego chce i co jest jego pasją. Nie wolno przypisywać konkretnych ról do płci.
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 18:50

Adam. Posłuchaj. Bardzo upraszczasz temat, zgoła bardzo trudny i skomplokowany bo dotyczy Człowieka. Domyślam się dlaczego tak jest - ale nie będę tego uzasadniać, źle byś to odebrał,słowa by cię dotknęły- a nie o to chodzi . Zupełenie nie o to . Ale zobacz, ty argumentujesz swoje zdanie bardzo lekką tezą, jak by zmiana płci, orientacji seksualnej,była zwykłą czynnością, związaną np. z naciągnięciem czapki na głowę - bo czytam " czasem coś sprawia, że źle się czujesz w swej skórze i chcesz ją zmienić. Dobrze że jest taka możliwość. A to często wyrok, który człowiek sam sobie funduje, bo nikt go nie obronił.
Ares takie działania, takie zachowania osób dorosłych ( podajesz przykałd Grodzkiej) są efektem-( moim zdaniem) braku wsparcia, odpowiedniej pomocy w chwili jakieś sytaucji kryzysu psychicznego u tej osoby. Jakiś bardzo trudny temat, trauma- nie została przepracowana, psychika wytworzyła mechanizmy oboronne- ucieczka w inną tożsamość. Nigdy nie zmienię zdania pod tym względem. Pomyśl . Fecet się żeni, spłodził 3 dzieci- po czym w wieku 40 lat decyduje się na operację plastyczną, bo odkrył, że nie jest nim ale nią ?? homeskualizm, taranwestytyzm - Adam to zaburzenia preferencji seksualnych, to nic innego jak zaburzenia identyfikacji roli płciowej. Zaburzeniaaaa.!
Jesli chodzi o dzieci. Piszesz o zabawach autami,szkole tańca. NIe popadajmy w paranoje. To normalne zdrowe zachowania rozwojowe. Nie mają związku ze świadomą identyfikacją.
Emilii

Napisano: 12 lut 2015, 19:13

No właśnie nie popadajmy w paranoje w sprawie gender.
Gender nie ma zamiaru promować zaburzeń które były są i będą. One towarzyszą ludziom od starożytności. Dzisiaj są nazwane, badane i akceptowane.
W Polsce dużo mówi sie o gender ponieważ nie grzeszymy otwartością i tolerancją. I tak jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Inności nie trzeba się wstydzić. Dowodem na to są geje i trans w mediach, polityce, kulturze.
Myślisz że gdyby Grodzka miała wsparcie pozostała by facetem? Wątpię.
A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? Podobno są hetero a kreują się na panny. Komu przez to zagrażają?
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 19:21

Wracając do tematu - na kogo oddacie głos w wyborach prezydenckich?
Ares

Napisano: 12 lut 2015, 19:29

A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? pytasz w internecie i
podajesz osoby które mają status "osób publicznych" - więc nie mogę powiedzieć wprost co o nich sądzę. Tylko lekarz specjalista może sobie pozwolić na taką opinię i to po przebadaniu.

ps. Szanuję ich -tak odpowiem.
Odpuszczam tematy i dalszą dyskusję. Pozdrawiam.
emilii

Napisano: 12 lut 2015, 19:34

Emilko nie ma ludzi w 100% zdrowych psychicznie. Każdy ma jakiegoś bzika. Nie każdy kwalifikuje sie do specjalisty;)

Ponawiam pytanie o wybory.
Ares

Napisano: 13 lut 2015, 9:17

"Gender nie ma zamiaru promować zaburzeń które były są i będą".
to jak nazwiesz zmuszanie chłopców do zakładanie sukienek, bawienia się lalkami itp.?
Dla mnie jest to zmuszanie i promowanie.

"One towarzyszą ludziom od starożytności. Dzisiaj są nazwane, badane i akceptowane".
choroby również i jakoś z nimi walczysz

"W Polsce dużo mówi sie o gender ponieważ nie grzeszymy otwartością i tolerancją".
Terror politycznej poprawności (pomijając jej głupotę) jest tolerancyjny? Zawsze myślałem, że tolerancja pozwala powiedzieć zarówno, że rzecz A mi się podoba jak i rzecz A mi się nie podoba. A tu się okazuje, że tolerancja pozwala jedynie powiedzieć, że rzecz A jest wspaniała i lepsza od innych

"Inności nie trzeba się wstydzić".
Inności należy się wstydzić, zwłaszcza jak ta inność polega na noszeniu przez facetów kiecek. Polecam teorie socjologiczne o grupach. Każda grupa wyklucza innych i jest to całkowicie normalne i zdrowe.Jedynie rzeczywiście wybitne jednostki ciągną za sobą innych. Jest to rodzaj sita. To co wybitne się przebija, to co pozornie wybitne się nie przebija.

"Dowodem na to są geje i trans w mediach, polityce, kulturze"
Kiedyś były lunapary z dziwolągami teraz mamy skrzynki zwane TV z dziwolągami. To już było

"Myślisz że gdyby Grodzka miała wsparcie pozostała by facetem? Wątpię. "
Myślisz, że gdyby P. Bęgowski uznał się za Napoleona dali by mu armię i pomogli jeszcze raz odegrać Waterllo? Wątpię.

"A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? Podobno są hetero a kreują się na panny. Komu przez to zagrażają?"
Przede wszystkim sobie. A w jakim celu są te beztalencia promowane?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2015, 10:24

"to jak nazwiesz zmuszanie chłopców do zakładanie sukienek, bawienia się lalkami itp.?
Dla mnie jest to zmuszanie i promowanie" - gdzie i kto kogo zmusza? Histeria. Nie jest to normalne, ale czasem dzieci się bawią w ten sposób, bo są ciekawe odmienności płci. Prawda jest taka, że dając chłopcom lalki do zabawy po jakimś czasie przebiorą je za żołnierzy, a dając dziewczynkom żołnierzy - przebiorą je za niemowlęta. Tylko od tych norm są odstępstwa czasem. Kilku Watykańczyków zobaczyło zabawę w przebieranie w szkole i narobiło szumu. Kto w ogóle zgodził się na wpuszczenie ich do szkół? Wpuszczenie jak wpuszczenie ale finansowanie?

Rodzą się na świecie odmieńce i na siłę wpasowywanie ich w formę społeczną wzbudzi w nich tylko frustrację i spowoduje depresję. Dajmy pedałom zostać pedałami, a lesbijkom zostać lesbijkami. Pedał może być dobrym prezydentem miasta i udzielać niezapomnianych ślubów, lesba może być ambitnym menagerem. Watykańczyk pedofil może być również bardzo dobry i przekonujący w swoim zawodzie. Będzie miał poparcie 95% parafian. Nikt nie uwierzy w plotki puszczane przez rozwydrzonych g.ów.ni.a.rzy.

Na siłę w dziecku poczucia płci nie ukształtujesz. Przykład u mnie z pobliskiej mieściny - rodzinka zaangażowana w przykościelne organizacje, na pokaz niesamowicie poprawna. 16 -17 letni syn wyjechał do miasta do szkoły z internatem i kontakt się urwał. Po pół roku okazało się że ma partnera i bał się starych. Kto i co jest komu winien? Nie miał odpowiednich wzorców? Zaakceptowali - tak mówią.

Udawaniem transwestytów jednostki robią karierę. To jest swego rodzaju chwyt marketingowy, żeby ludzi zauważyli.80% napluje, 20 % zagłosuje, ale zainteresuje się 100%, co nie możliwe byłoby bez udawania.

Co do Grodzkiej i zmiany płci. Przyszło mi do głowy, że jeżeli żyje sobie taki Jan Kowalski, ma firmę i narobi długów,to jak od poniedziałku stanie się Anną Nowak to kogo będzie ganiał komornik? Kto dał Grodzkiej dowód osobisty i na jakiej podstawie?
betonowy

Strona 4 z 8    [ Posty: 73 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x