Skąd mam wiedzieć skoro rodzaj nijaki;)
Wybierz sobie płeć:P
- Ares nie uwierzysz ...przeczytałam i roześmiaałam się na głos ;) Ty mój kochany, mały "genderowcu '. Zgodnie z filozofią gender płeć nie jest przypisana nam biologicznie, genetycznie - ale nabywa się ją/kształatuje się ją w trakcie społecznego rozwoju jednostki - płeć w wyboru- nie z racji urodzenia. Tak ? Więc na początku jest ono -( nijaki Emil)- bez cech określonych dla konkretnej płci. Tożsamość obierasz później. Nieświadome całkiem dobrze odpowiedziałeś. Ale nie mogę zaliczyć tej odpowiedzi.
Elmer z kolei - mówiąc " a od kiedy płeć się wybiera " - całkowicie "przyklepał " swój pogląd- który brzmi "jestem tym kim jestem od początku.."i nie da sobie wmówić /narzucić ideologii o powstawaniu płci. super.
Jesteś tym kim jesteś od początku ale czasem coś sprawia że źle się czujesz w swej skórze i chcesz ją zmienić. Dobrze że jest taka możliwość. Im mniej nieszczęśliwych ludzi tym lepiej. https://ruchlgbt.pl/wp-content/uploads/2 ... 641000.jpg
Zmiana płci to rzadkie przypadki i tylko niewielka część gender.
Częściej mamy do czynienia z tym że np. chłopak zapisuje się do szkoły tańca a nie na siłownię albo z tym że dziewczynka bawi się samochodami a nie lalkami. Czy takie zachowania oznaczają że dziecko źle się czuje w swej skórze i będzie chciało zmienić płeć? Nie! Oznacza to że albo kogoś naśladuje albo wie czego chce i co jest jego pasją. Nie wolno przypisywać konkretnych ról do płci.
Adam. Posłuchaj. Bardzo upraszczasz temat, zgoła bardzo trudny i skomplokowany bo dotyczy Człowieka. Domyślam się dlaczego tak jest - ale nie będę tego uzasadniać, źle byś to odebrał,słowa by cię dotknęły- a nie o to chodzi . Zupełenie nie o to . Ale zobacz, ty argumentujesz swoje zdanie bardzo lekką tezą, jak by zmiana płci, orientacji seksualnej,była zwykłą czynnością, związaną np. z naciągnięciem czapki na głowę - bo czytam " czasem coś sprawia, że źle się czujesz w swej skórze i chcesz ją zmienić. Dobrze że jest taka możliwość. A to często wyrok, który człowiek sam sobie funduje, bo nikt go nie obronił.
Ares takie działania, takie zachowania osób dorosłych ( podajesz przykałd Grodzkiej) są efektem-( moim zdaniem) braku wsparcia, odpowiedniej pomocy w chwili jakieś sytaucji kryzysu psychicznego u tej osoby. Jakiś bardzo trudny temat, trauma- nie została przepracowana, psychika wytworzyła mechanizmy oboronne- ucieczka w inną tożsamość. Nigdy nie zmienię zdania pod tym względem. Pomyśl . Fecet się żeni, spłodził 3 dzieci- po czym w wieku 40 lat decyduje się na operację plastyczną, bo odkrył, że nie jest nim ale nią ?? homeskualizm, taranwestytyzm - Adam to zaburzenia preferencji seksualnych, to nic innego jak zaburzenia identyfikacji roli płciowej. Zaburzeniaaaa.!
Jesli chodzi o dzieci. Piszesz o zabawach autami,szkole tańca. NIe popadajmy w paranoje. To normalne zdrowe zachowania rozwojowe. Nie mają związku ze świadomą identyfikacją.
No właśnie nie popadajmy w paranoje w sprawie gender.
Gender nie ma zamiaru promować zaburzeń które były są i będą. One towarzyszą ludziom od starożytności. Dzisiaj są nazwane, badane i akceptowane.
W Polsce dużo mówi sie o gender ponieważ nie grzeszymy otwartością i tolerancją. I tak jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Inności nie trzeba się wstydzić. Dowodem na to są geje i trans w mediach, polityce, kulturze.
Myślisz że gdyby Grodzka miała wsparcie pozostała by facetem? Wątpię.
A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? Podobno są hetero a kreują się na panny. Komu przez to zagrażają?
A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? pytasz w internecie i
podajesz osoby które mają status "osób publicznych" - więc nie mogę powiedzieć wprost co o nich sądzę. Tylko lekarz specjalista może sobie pozwolić na taką opinię i to po przebadaniu.
ps. Szanuję ich -tak odpowiem.
Odpuszczam tematy i dalszą dyskusję. Pozdrawiam.
"Gender nie ma zamiaru promować zaburzeń które były są i będą".
to jak nazwiesz zmuszanie chłopców do zakładanie sukienek, bawienia się lalkami itp.?
Dla mnie jest to zmuszanie i promowanie.
"One towarzyszą ludziom od starożytności. Dzisiaj są nazwane, badane i akceptowane".
choroby również i jakoś z nimi walczysz
"W Polsce dużo mówi sie o gender ponieważ nie grzeszymy otwartością i tolerancją".
Terror politycznej poprawności (pomijając jej głupotę) jest tolerancyjny? Zawsze myślałem, że tolerancja pozwala powiedzieć zarówno, że rzecz A mi się podoba jak i rzecz A mi się nie podoba. A tu się okazuje, że tolerancja pozwala jedynie powiedzieć, że rzecz A jest wspaniała i lepsza od innych
"Inności nie trzeba się wstydzić".
Inności należy się wstydzić, zwłaszcza jak ta inność polega na noszeniu przez facetów kiecek. Polecam teorie socjologiczne o grupach. Każda grupa wyklucza innych i jest to całkowicie normalne i zdrowe.Jedynie rzeczywiście wybitne jednostki ciągną za sobą innych. Jest to rodzaj sita. To co wybitne się przebija, to co pozornie wybitne się nie przebija.
"Dowodem na to są geje i trans w mediach, polityce, kulturze"
Kiedyś były lunapary z dziwolągami teraz mamy skrzynki zwane TV z dziwolągami. To już było
"Myślisz że gdyby Grodzka miała wsparcie pozostała by facetem? Wątpię. "
Myślisz, że gdyby P. Bęgowski uznał się za Napoleona dali by mu armię i pomogli jeszcze raz odegrać Waterllo? Wątpię.
"A co powiesz o osobnikach typu Michał Szpak, Conchita Wurst albo Madox? Podobno są hetero a kreują się na panny. Komu przez to zagrażają?"
Przede wszystkim sobie. A w jakim celu są te beztalencia promowane?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
"to jak nazwiesz zmuszanie chłopców do zakładanie sukienek, bawienia się lalkami itp.?
Dla mnie jest to zmuszanie i promowanie" - gdzie i kto kogo zmusza? Histeria. Nie jest to normalne, ale czasem dzieci się bawią w ten sposób, bo są ciekawe odmienności płci. Prawda jest taka, że dając chłopcom lalki do zabawy po jakimś czasie przebiorą je za żołnierzy, a dając dziewczynkom żołnierzy - przebiorą je za niemowlęta. Tylko od tych norm są odstępstwa czasem. Kilku Watykańczyków zobaczyło zabawę w przebieranie w szkole i narobiło szumu. Kto w ogóle zgodził się na wpuszczenie ich do szkół? Wpuszczenie jak wpuszczenie ale finansowanie?
Rodzą się na świecie odmieńce i na siłę wpasowywanie ich w formę społeczną wzbudzi w nich tylko frustrację i spowoduje depresję. Dajmy pedałom zostać pedałami, a lesbijkom zostać lesbijkami. Pedał może być dobrym prezydentem miasta i udzielać niezapomnianych ślubów, lesba może być ambitnym menagerem. Watykańczyk pedofil może być również bardzo dobry i przekonujący w swoim zawodzie. Będzie miał poparcie 95% parafian. Nikt nie uwierzy w plotki puszczane przez rozwydrzonych g.ów.ni.a.rzy.
Na siłę w dziecku poczucia płci nie ukształtujesz. Przykład u mnie z pobliskiej mieściny - rodzinka zaangażowana w przykościelne organizacje, na pokaz niesamowicie poprawna. 16 -17 letni syn wyjechał do miasta do szkoły z internatem i kontakt się urwał. Po pół roku okazało się że ma partnera i bał się starych. Kto i co jest komu winien? Nie miał odpowiednich wzorców? Zaakceptowali - tak mówią.
Udawaniem transwestytów jednostki robią karierę. To jest swego rodzaju chwyt marketingowy, żeby ludzi zauważyli.80% napluje, 20 % zagłosuje, ale zainteresuje się 100%, co nie możliwe byłoby bez udawania.
Co do Grodzkiej i zmiany płci. Przyszło mi do głowy, że jeżeli żyje sobie taki Jan Kowalski, ma firmę i narobi długów,to jak od poniedziałku stanie się Anną Nowak to kogo będzie ganiał komornik? Kto dał Grodzkiej dowód osobisty i na jakiej podstawie?