co zrobić w przypadku - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 14 paź 2013, 10:09

dostosuje się do udzielonych porad i grupa zobowiąże go do abstynencji, podczas monitorowania rodziny pracownik socjalny uzyskał informację, że nie pije poza tym przez pewien czas chodził na spotkania grupy, spóźniał się ale chodził, potem zmieniona została godzina spotkania, nie chcemy robić przeciw osobie, która wydaje mi się próbuje naprawić swój błąd
~monika

Napisano: 14 paź 2013, 10:24

Sonia i ciekawe kto to ? dziewczyny - bardzo dobrze ja uważam - najwłaściwsze w tym momencie postawienie sprawy.

Jerry lub też inni - na temat wątpliwości , zastanowienia co do\" przemocy\"- jako incydentu - być może ?

No nie można - od tak - z grubej rury uwierzyć w słowa ofiary - i przyjąć -że zdarzenie miało charakter incydentu., dlaczego ?
1. Ponieważ bardzo często kobieta- ofiara przemocy \" bojąc się gniewu swojego partnera \" powie..\" tak - to był incydent\"- wierząc- że uniknie w ten sposób kolejnych przykrych konsekwencji ze strony nazwijmy to - swojego faceta- a po drugie zaj..biście boi się - że teraz to zacznie się jazda- a w skuteczną pomoc policji i Sądu - to ona nie wierzy na pewno na tym etapie.
2 \" To nie jest przemoc\"- mechanizm zaprzeczenia - bardzo często występujące zachowanie u kobiet, lub podobne typu w tzw postawach \" Bezwartościowa\" \" Ułomna- zasłużyłam na to..\"\" Naiwna\"- przecież on mnie przeprosił.. i \"Zarządzająca\"- czyli muszę starać się więcej...
3. Nasz pan nadal pije- nie uczęszcza na terapię póki co- więc małe szanse - by uznać to za incydent- zależy też co jest w części A NK- czyli policjanci zastali i zapisali na miejscu -jak to wyglądało - jaki rodzaj przemocy//? czy pan był karany..itp

Ale jeśli na grupie zdiagnozujecie sytuację rodziny i jest ok -wyeliminujecie postawy j/w- krótki monitoring -pani podpisze oświadczenie - grupa protokół- to proszę bardzo - mamy zdarzenie o charakterze incydentu - czyli nie występuje zjawisko przemocy w rodzinie..- zamykać i spać spokojnie
~teraputa

Napisano: 14 paź 2013, 11:55

będę monitorować i poszukam innej możliwości aby nasz pan podjął leczenie nie będę na pewno wnioskować o zamknięcie jeszcze sprawy
~monika

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x