rodzice oprawcami - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 paź 2013, 3:24

Potrzebuje pomocy bo to z czym się spotkałem przechodzi ludzkie pojęcie, a mianowicie, dziewczyna z którą spędziłem 12 lat odeszła 2 tyg temu bez słowa zostawiła wszystko, bez słowa, w niedziele w która nie wróciła wychodząc przytuliła mnie jak nigdy i powiedziała zrób obiad. Tak też zrobiłem :) ale nier wróciła do tej pory. Próbowałem do środy z nią porozmawiać coś ustalić ale się nie dało :( , teraz zdaje sobie sprawe że to jest konsekwencja bardzo traumatycznego zdażenia w moim życiu które miało miejsce dwa lata temu kiedy też tak odeszła bez słowa, tylko po takiej traumie którą było wtedy to że odeszła by uszczęsliwić rodziców twierdząc że dla nich zrobi wszystko a jej rodzice mieli dług u jakiegoś ciemnego typka 40.000 jak się okazało i moja kochana pewna że robi dobrze była w stanie uprawiać prostytucje by spłacić ten dług, JA W TO NIE UWIERZYŁEM WTEDY ZE TO SIĘ DZIEJE co za rodzice i ja to zauważyłem po 10 latach, chodzi o to że jej rodzice to wygodni ludzie i jak widać nienormalni a ona wierzy że robi dobrze, obiecałem jej że pomogę by nie musiała tego robić i spłace ten dług i ją zabiorę z tamtąd. Tylko byłem tak tym zdruzgotany i niepewny siebie przez wiele lat że nie uwierzyłem że w takiej sytuacji potrafiłem zawalczyć, i prosiłem z całych sił znając siebie żeby rano kiedy wstane i na nią spojżę powiedziała że to nie był sen gdy o to spytam, potrzebowałem potwierdzenia że dałem rade w takiej sytuacji a Ona powiedziała to był tylko zły sen, uwierzcie że jak ją spotkałem to nie wierzyłem w nic. Nie pozwoliła mi wypełnić mojej własnej decyzji szczerrej z miłości.termin był rok i teraz mija i znowu ten koszmar wraca a nie powinienem o nim zapomnieć , tylko że po czymś takim trudno jest wrócić do normy. przez ostatnie dwa mies mówiła jak bardzo mnie kocha częściej niż zawsze ale przy tym miała oczy patrzące nigdzie bez wiary . to w skrucie bo dla mnie to tragedia jest co mam zrobić teraz. Wtedy w tamtej sytuacji powiedzieli że jeżeli nie spłace to ten typek ją zabierze i uniemożliwią mi znalezienie jej i dotarcie tak jak wtedy że w obecności swoich oprawców potrafiła powiedzieć że idzie ze mną i nie mogli z tym nic zrobić. Ludzie kochani tak przecież nie można. najgorsze jest to iż uwarza ona że się spełni poświęcając sie i płacąc tak wysoką cenę bo rodzice nie dadzą rady jak twierdzą a dali by tylko lubią luksus. straszne to jest i przerażające. co można w takiej sytuacji zrobić
~Marcin

Napisano: 05 paź 2013, 3:28

teraz patrząc na te wszystkie znaki (nigdy nie mówiła otwarcie, wprost) nr konta z odciskiem ust zapiski z których wynikało że ma więcej do oddania kasy niż wychodzi z obliczeń, od 2 lat miałem wrażenie że o czymś nie mówi coś ją gryzło, a ja nie pamiętałem bo nie pozwoliła mi pamiętać widząc jak mnie to zrójnowało psychicznie dzień wcześniej.
~Marcin

Napisano: 08 paź 2013, 15:00

A może ona jest ofiarą handlu ludźmi?
~luiza

Napisano: 08 paź 2013, 15:14

??
luiza
zjawisko handel ludźmi ....jako przestępczość - a prostytucja \"wymuszona\" w tym przypadku - to dwie różne sprawy. Zaręczam - skomplikowane jak na rozważanie na tym forum i dla pr. socjalnych - z wiedzą minimalną w tym temacie.
La Strada- nie to forum Marcin- Twoja dziewczyna raczej świadomie wybrała tę drogę..leje ci wodę..sorry
~a kto to?

Napisano: 08 paź 2013, 21:57

Albo TY chłopie,albo rodzice.Niech luba wybiera.
~e

Napisano: 14 paź 2013, 15:41

no jeden z ciekawszych wątków - tematów, chaotycznie napisany ale ciekawy . Marcin - brak odpowiedzi na tym forum nie świadczy jak mi się wydaje - chcę w to wierzyć w brak zrozumienia i empatii ludzkiej ale - z braku wiedzy i kompetencji co w tej sprawie zrobić.Jest trudny dla naszych grup roboczych - tak po prostu.
Ale w tej sytuacji nijaki a ~~kto to - dobrze cię ukierunkował- prostytucja wymuszona - w przełożeniu na kodek karny art 203- doprowadzenie przemocą innej osoby do prostytucji. I słusznie - kwalifikuje się to do kręgu przemocy. Nie miej złudzeń jednakże- bez braku dowodów- żelaznych, sprawę uwalą.
Temida- statystyki za 2012 roku - przestępstwa popełnione na szkodę najbliższych - na 13.572 skazanych ze wszystkich paragrafów dot. przemocy z 203 kk 1 był sądzony i 1 skazany - zawiasy.
(2 kobiety zgłosiły wniosek o ściganie i 1 gość=3- czyli..? sam widzisz .)
~terapeuta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x