cofnięcie MOW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 16 sie 2010, 16:59

witam,
mógłby ktoś podać wzór pisma do sądu o cofnięcie MOWu dla wychowanki Pogotowia Opiekuńczego? jestem jej wychowawcą i chciałabym dziewczynie pomóc, wg badan w RODKa wyszło że nie jest zdemoralizowana, sędzia uwziął się na nia bo nie chodziła do szkoły
prosze o pomoc
~iwona

Napisano: 16 sie 2010, 18:35

a potem będziesz odkręcać...zastanów się dobrze...to czemu nie chodzi do szkoły? jaki ma ważny powód????
~Beata

Napisano: 16 sie 2010, 18:38

wzoru nie ma, siadasz i piszesz...liczą się argumenty....muszą być mocne....ale zastanów się, żebyś nie żałowała
~kora

Napisano: 16 sie 2010, 22:34

dziewczyna jest naprawdę w porządku, poczekam oczywiście aż minie trochę września żeby zobaczyć czy spełni swoja obietnicę. Patrząc na inne osoby które idą do MOWu to ona jest za dobra na to miejsce.
~iwona

Napisano: 17 sie 2010, 9:17

mozna wnieśc także o zawieszenie MOW a nie uchylenie
~iw

Napisano: 17 sie 2010, 16:34

u mnie w placówce powiedzieli że muszę najpierw do dyrektora placówki napisać pisemko i dopiero później ona napisze do sądu. tak jest faktycznie? nikt wcześniej u nas tego nie robił
~iwona

Napisano: 17 sie 2010, 16:44

proszę Cię, ale formalizm. pedagog, psycholog wychowawca prowadzący i kierownik(lub dyrektor) ustalają jedną wersję i wysyłają pismo
~iw

Napisano: 17 sie 2010, 19:13

ja myślę że teraz dziecko Ci obieca wszystko (szczególnie że są wakacje) że będzie się uczyć i chodzić do szkoły itp a jak już wywalczy to co chce to zrobi tak przestanie chodzić bo niestety dzieci z placówek często tak mają i to będzie dla Ciebie przykre doświadczenie z drugiej strony za nie realizowanie obowiązku trafia się do mow tak to działa mam jednak nadzieje że się myle i uda się ją wyprowadzić na dobrą droge powodzenia
~Spartan

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x