świetlica środ.to nie placowka opiek.wych. - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 sie 2010, 18:56

Witam.Pracuję w świetlicy środ.typu opiek.wych.mieszczącej się w Ośrodku Wsparcia Środowiskowego działu MOPS-u z dziecmi z rodzin dysfunkcyjnych na stanowisku opiekunki.Posiadam wyzsze wykształcenie pedagogiczne,uprawnienia do prowadzenia zajęć socjoterapeutycznych i wiele szkolen związanych z pracą z dziećmi z rodzin alkoholowych.Nie mogę pracować na stanowisku wychowawcy bo świetlica nie jest PLACÓWKĄ bo funkcjonuje w ramach Ośrodka Wsparcia Środowiskowego MOPS-u.Jestem pracownikiem OWŚ a nie pracownikem w świetlicy.Mój zakres obowiązków to praca wych.dydaktyczna z dziećmi.Czy to może tak być? Proszę o odpowiedż.
~iga

Napisano: 15 sie 2010, 0:49

A no nie powinno tak być , a zazwyczaj tak jest. Powołonie placówki wiązałoby się z tym iż byłaby to autonomiczna jednostka organizacyjna gminy, ze statutem, szefem, budżetem, pracownikami, obsługą księgową i kasową. Zazwyczaj nie ma na to kasy by tworzyć placówkę według prawa (podstawa to oczywście rozporządzenie dot. placówek opiekuńczo - wychowawczych).
~michalka

Napisano: 16 sie 2010, 23:28

Dzieki za odpowiedz
~iga

Napisano: 18 sie 2010, 20:27

Chciałabym nawiązać kontakt z osobami pracującymi w swietlicach środowiskowych pracujących na stanowiskach opiekun z kp.
~iga

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x