\"Skoro nie grzeszysz, jako powiadasz, czemu się miła, tak często spowiadasz?\"
Skoro KRRiTV podjęła decyzję zgodną z prawem, to skąd taka determinacja przed kontrolą NIK? Pani Śledzińska-Katarasińska & spółka robią co mogą, by tylko nie dopuścić do kontroli NIK. Gdybym podjął decyzją zgodną z prawem, po wcześniejszym przeprowadzeniu właściwych procedur w zgodzie z prawem, to sam domagałbym się kontroli NIK. Przyjdźcie i pokażcie całemu krajowi, że postąpiłem PRAWO. Dla myślących ludzi, nie kierujących się złą wolą, powinno to wystarczyć, aby wyrobić sobie opinię, kto w tym sporze ma rację.
Nie zaśmiecaj tego wątku swoimi wklejkami nie na temat. Tym sposobem bowiem spychasz dyskusję na inne tory i szkodzisz sprawie. Jeśli chcesz o czymś poinformować stwórz sobie odrębny topik.
Coraz więcej samorządów podejmuje uchwały w sprawie Telewizji TRWAM. Byłem w szoku, gdy jeden z lewicowych radnych zabrał głos i oświadczył, że jeśli chce się dowiedzieć prawdy o wydarzeniach w Polsce włącza wiadomości w Telewizji TRWAM. Zwrócił też uwagę na fakt, że w czasie największej oglądalności inne stacje telewizyjne emitują filmy mocno erotyczne, znacznie przewyższające określone na wyświetlanym znaczku limity wieku dla dzieci i młodzieży. Jak dobry przykład wskazał Telewizję TRWAM, która zastępuję misję, którą powinna realizować telewizja publiczna. Było to bardzo budujące. Więcej takich postaw a zacznę szanować lewicę polską. Ten radny pozyskał mój szacunek. Z taką lewicą można się zaprzyjaźnić.
Oto, jak Nałęcz w zapamiętaniu przypadkiem przyznał się, że świadomie oczerniano śp. L. Kaczyńskiego. Obecnie dalej to robią wobec polityków PiS ale także od lat wobec TV TRWAM. Ten mechanizm, dzięki bezrefleksyjnemu karmieniu się przez Polaków kitem wciskanym przez media, na razie jeszcze działa. Ale jego czas z pewnością minie. Jednym z niewielu nadawców niezależnych jest TV TRWAM. I właśnie dlatego tak bardzo blokowany jest dostęp tej TV do multipleksu cyfrowego, bo dzięki niemu znacznie większy krąg odbiorców mógłby przekonać się ile nieprawdy jest w mitach opowiadanych o tej telewizji. Władza lęka się tak samo tej telewizji, jak niegdyś komuniści bali się Radia Wolna Europa.