czy przysługuje mi 250 - Dodatek 250zł

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 24 sie 2011, 1:37

Prawidlowo zrobia,biednym wielodzietnym rodzinom niech dadza jestem za,dlaczego pracownik socjalny nie moze wywiadu srodowiskowego przeprowadzic za darmo tylko za kase ja tesz od niedawna pracuje ale szkoda tych biednych niepelnosprawnych rodzin uwazam ze pensja i premia nam wystarczy a biedne rodziny pzeznacza na zywnosc dziecjom moze kazdy pracownik oddac po te 250 nie wiem na jakies osrodki domy dziecka niemam nic przeciwko temu u nas pracuje 8 osob na taka mala gmine po co tyle pracownikow do czego a pensje trzeba placic.
~Oliwia

Napisano: 24 sie 2011, 16:00

A ciebie poco zatrudnili? do czego?

Do Pani Moniki - jeśli faktycznie dochody są tak niskie może Pani się odwołać od decyzji odmownej w ciągu 14 dni od daty otrzymania tejże decyzji. Jeśli zaś chodzi o zakup podręczników, przyborów szkolnych itp. dla dzieci to istnieje coś takiego jak dofinansowanie na zakup podręczników szkolnych dla kl. I - III szkoły podstawowej oraz kl. III gimnazjum - o to trzeba dowiedzieć się w szkołach, jest jeszcze stypendium socjalne wypłacane w Urzędach Gminy bądź Ośrodkach Pomocy Społecznej. Oczywiście tak jak w OPS istnieje kryterium dochodowe 351 zł na osobę w rodzinie.
~~~gosiab

Napisano: 24 sie 2011, 22:18

A co z 3 dzieci zerowka trzecia i druga gimnazjum dzieci zostaly przy rodzinnym 91,tak jak pisalam wyzej dzieci sie ucza ale niemam na zakup podrecznikow i ksiazek dzieci nie maja renty rodzinnej prosze o rade dziekuje.
~Monika

Napisano: 28 sie 2011, 13:48

Do pani Gosiab~dziekuje serdecznie.
~Monika

Napisano: 14 lut 2012, 14:47

MOJE ZAPYTANIE DOTYCZY TEGO CZY ZGODNIE Z 2004R O POMOCY SPOŁECZNEJ ART 156 UST 3A NAPEWNO POSIADAM KWALIFIKACJE
20 CZERWCA 200R UKOŃCZYŁAM STUDIA LICENCJACKIE NA KIERUNKU PEDAGOGIKA SPECJALNOŚĆ DORADZTWO ZAWODOWE. JA UWAŻAM ŻE MAM, BO PRZED WEJŚCIEM USTAWY W 2004 ROKU JUŻ ROZPOCZĘŁAM STUDIA I KONTYNUOWAŁAM JE, CZY MAM RACJE?
~RENATA

Napisano: 15 cze 2012, 15:15

do Moniki - piszesz\" jako samotna matka decyzja odmowna\" - napisz dlaczego
Skoro zmarły maż był ojcem dzieci to należy Ci się dodatek
do zasiłku rodzinnego z tytułu samotnego wychowywania dziecka na dwoje dzieci po 170 zł. Jeśli wychowujesz dziecko niepełnosprawne dodatek ten wynosi 250 zł.
~Renata

Napisano: 20 cze 2012, 14:59

~Monika
Pytanie: czemu nie był mąż ubezpieczony, jak opieka dała radę odmówić tobie matce samotnie wychowującej pięcioro dzieci pomocy pieniężnej, jak daliście radę jeszcze z śp. mężem zdobyć się na pomysł zaplanowania wielodzietnej rodziny ale bez mieszkania dla nich ?
Coś tu nie gra?
~Mareg

Napisano: 22 cze 2012, 13:52

jestem asystentem rodziny, cały dzień w terenie jednak dodatek nam nie przysługuje, ani też inne dodatki jak pracownikowi socjalnemu. czy tak jest?
~Ewa

Napisano: 27 lip 2012, 2:23

tak Ewa
~mała1

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x