Czy wszczynać postępowanie - wyjaśnienia KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 8    [ Posty: 71 ]

Napisano: 09 lip 2014, 12:57

no i prawidlowo..... KRUS zrobi swoje

a my wg tego co zrobi KRUS- będziemy dalej dzialać

ubezpieczymy nowe osoby......
czasami nawet uchylimy decyzje przyznające ZDO, SW,PIEL.......
o0o

Napisano: 09 lip 2014, 14:00

o0o pisze:nie wiem o co toczycie bój........

Rolnik napisał mi oswiadczenie, że zrezygnował z prowadzenia gospod. rolnego ale nadal podlega obowiązkowi płacenia ubezpieczenia w KRUS.
Przyznaje zasiłek ale nie płacę składek.... i finisz....
Teraz.... świadomy swoich praw i obowiązków rolnik powinien zgłosić w KRUS nową sytuacje życiową. Krus podejmie decyzję i albo pozostawi mu obowiązek ubezpieczenia i placenia składek albo zwolni go z tego obowiązku. Jeżeli już nie będzie podlegał ubezpieczeniou w KRUS-przyjdzie do mnie i wtedy zgloszę go do ZUS.
Proste????.... jak 10 m sznurka w kieszeni.... ha, ha, ha
I nad czym tu deliberować ???????
Ale zgłosisz do ubezpieczenia w ZUS od dnia wyrejestrowania w kRUS , bo Krus go wyrejestruje z dniem 1 lipca 2013?
mysza

Napisano: 09 lip 2014, 14:49

a zebranie prezydentów Polski też było? sra czy Ty jesteś normalna?
Gość

Napisano: 09 lip 2014, 14:55

Gość pisze:A informacja na stronie ministerstwa ze jak podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu z innego tytułu to my nie ubezpieczamy to juz nie bierzesz pod uwagę?
prezydentów jak prezydentów ale króli to na pewno było hihihihi
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2014, 14:58

ze sra na czele
Gość

Napisano: 09 lip 2014, 15:51

Jakie postepowanie? Co znowu bredzicie? Kwestia składek to nie jest świadczenie rodzinne, nie rozstrzyga sie o nich zdana decyzja administracyjna wiec jakie postepowanie chcesz wszczynac?
Podlega osoba obowiązkowemu ubezpieczeniu z innego tytułu opłacamy składki przy zdo, nie podlega nie opłacamy. Jak nie wiesz czy podlega czy nie, opisz stan faktyczny i zapytaj krus - od ponad 10 lat ze składkami nic sie w tym zakresie nie zmieniło, wiec nie wymyslaj nieistniejacych procedur i postepowań.
kalinka

Napisano: 09 lip 2014, 15:55

o0o można tłumaczyć tysiąc razy, od 10 lat zasady opłacania składek niezmienne w tym zakresie, a to ciemnota na każdym kroku i wpisie kompletną zenade pokazuje i brak znajomosci elementarnych przepisów...
I tak co dzień końca nie widac bredni wypisywanych tu
kalinka

Napisano: 09 lip 2014, 16:04

mysza pisze:
o0o pisze:nie wiem o co toczycie bój........

Rolnik napisał mi oswiadczenie, że zrezygnował z prowadzenia gospod. rolnego ale nadal podlega obowiązkowi płacenia ubezpieczenia w KRUS.
Przyznaje zasiłek ale nie płacę składek.... i finisz....
Teraz.... świadomy swoich praw i obowiązków rolnik powinien zgłosić w KRUS nową sytuacje życiową. Krus podejmie decyzję i albo pozostawi mu obowiązek ubezpieczenia i placenia składek albo zwolni go z tego obowiązku. Jeżeli już nie będzie podlegał ubezpieczeniou w KRUS-przyjdzie do mnie i wtedy zgloszę go do ZUS.
Proste????.... jak 10 m sznurka w kieszeni.... ha, ha, ha
I nad czym tu deliberować ???????
Ale zgłosisz do ubezpieczenia w ZUS od dnia wyrejestrowania w kRUS , bo Krus go wyrejestruje z dniem 1 lipca 2013?
mysza

Napisano: 10 lip 2014, 6:57

Okaże się że Krus wyłączy ta osobę z ubezpieczenia od 2010 r. bo takie złoży oświadczenie w Krusie (do 30.06.2013 pobierała świadczenie pielęgnacyjne) Z ubezpieczeniem cofasz się wstecz??
edata

Napisano: 10 lip 2014, 8:47

a można sie cofać nie wstecz?
kalinka

Strona 4 z 8    [ Posty: 71 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x