decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych - Stare tematy

Strona 9 z 9    [ Posty: 85 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 14:03

A co robicie w sytuacji, kiedy została ustalona odpłatność RB za pobyt dziecka w placówce na pełen koszt utrzymania i po pewnym czasie zmienia się koszt utrzymania. Co robicie z ta decyzją? Uchylacie czy nic bo trwa ona do momentu opuszczenia przez dziecko placówki?
Rola
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 12:07
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2014, 10:00

A co powinnam zrobić, jeśli rodzic biologiczny jest obcokrajowcem, mieszka we Włoszech, ale w akcie urodzenia figuruje jako ojciec? Miał ktoś taki przypadek?
iwo

Napisano: 10 kwie 2014, 10:43

Mam też taki przypadek niestety... moim zdaniem uchylenie nie wchodzi w grę, zmiana tylko za zgodą strony ale jaki rodzic biologiczny zgodzi się na zmianę decyzji podnoszącej mu opłatę... sytuacja się jeszcze komplikuje bo ja umorzyłem jej w części w/w opłatę...
Tomasz

Napisano: 11 kwie 2014, 10:47

Ehh... Wysłałam wszczęcie za granicę, zostało odebrane i nawet ojciec zadzwonił. A ja przegapiłam art. 5 ust. 1 pkt. 1. Nie powinnam w ogóle wszczynać. Czy teraz powinnam umorzyć? Mój błąd.
Czy wystarczy, jeśli mamy oświadczenie kogoś z rodziny, że zobowiązany wyjechał z zamiarem stałego pobytu za granicę. Nie mam pojęcia, jak ustalić, że mieszka za granicą, a nie tylko wyjechał na jakiś czas. Mam takie przypadki. Babka jest zarejestrowana w PUP, ale jej rodzice twierdzą, że jest za granicą. Mam zwrotkę do wszczęcia, że się wyprowadziła. Druga siedzi w Holandii u córki, gdzie pilnuje wnuka. Czasem się pojawia pod adresem zameldowania. Mąż oświadcza.
Lea
Lea
Praktykant
Od: 27 sie 2009, 14:44
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 10:54

Jakiś obłęd z tymi decyzjami do RB! Radca nasz tez twierdzi, że nie mozna decyzji uchylić ani zmienić...

A co w przypadku gdy decyzja została ustalona RB za pobyt dziecka w placówce, a onow międzyczasie uzyskało pełnoletnoiość. Uchylacie decyzję do momentu osiągnięcia pełnoletniości przez dziecko i wszczynacie postępowania RB za pobyt osoby pełnoletniej czy pozostawiacie pierwszą decyzję. Tak naprwdę art nie zmieniają się.

Heh...
Rola
Praktykant
Od: 09 kwie 2014, 12:07
Zajmuję się:

Strona 9 z 9    [ Posty: 85 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x