decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych - Stare tematy

Strona 5 z 9    [ Posty: 85 ]

Napisano: 10 lut 2012, 15:22

marynia m też mamy takie doświadczenia w temacie
~mb

Napisano: 10 lut 2012, 21:12

marynia! możesz podzielić się wzorem decyzji o odstąpieniu od ustalenia opłaty dla rodzica biologicznego?

Jaki przepis z pieczy stosujecie do rodzica biologicznego którego dziecko znajduje się w rodzinie zastępczej, która wybrała opcję po staremu tzn. dalej z pomocy społecznej?
~beata

Napisano: 14 lut 2012, 12:58

-beata . Wzoru decyzji jeszcze nie mam. Na razie mam projekt uchwały - wrzuciłam do wątku dokumenty koordynatora. Jak mi Rada zatwierdzi Uchwałę dopiero będę naliczać odpłątność. Muszę wiedzieć kogo zwolnić. Czekam na ewentualne uwagi co do zamieszczonego projektu. Mam wątpliwości którą uchwałę stosować do dzieci które zostały na starych zasadach ( wogóle mam wątpliwości do starych zasad , Jakie? przecież ustawą o pieczy skreślono z ustawy o ps zapisy dotyczące rodzin?).
~marynia

Napisano: 14 lut 2012, 16:00

z tego co wiem odpłatność i tak ma iść na nowych zasadach bez względu na to czy pomoc dla rz będzie wypłacana w oparciu o stare czy nowe zasady
~Ann

Napisano: 05 mar 2012, 17:09

witam odświeżam wątek wzoru decyzji o odstąpieniu od ustalenia opłaty od rodzica biologicznego za pobyt dziecka w pieczy macie już gotowy wzór? dziś przejrzałam książkę Adama Lisowskiego wzory decyzji i pism w sprawach dotyczących pomocy społecznej oraz pieczy zastępczej z komentarzem i niestety nie ma tam nic o odpłatności rodziców biologicznych
~iwa

Napisano: 05 mar 2012, 19:45

marynia nie ma zwolnień
odpłatność tylko z nowej ustawy

iwa jak będziesz pisać decyzje jedną na oboje rodziców? ja będę przerabiać dotychczasowe decyzje
~beata

Napisano: 06 mar 2012, 15:04

ja zamierzam pisać jedną decyzję na oboje rodziców
~iwa

Napisano: 06 mar 2012, 17:36

a jak będzie egzekucja i matka z Łodzi a ojciec z Gdyni to jak wystawić tytuł?
w jednej decyzji matka odstąpienie a ojciec płaci? iwa proszę napisz czy ja dobrze myślę, ja chyba będę pisała osobno
~beata

Napisano: 07 mar 2012, 9:35

Widzę, że ktoś używa takiego samego nicka jak ja - bo ja jestem całkiem innego zdania. Będziemy wydawać każdemu rodzicowi oddzielna decyzję. A jeśli chodzi o rozstrzygnięcia SKO - to ile składów tyle rozstrzygnięć - tam też pracują tylko ludzie
~iwa

Napisano: 07 mar 2012, 10:36

my tez wydajemy na każdego osobno decyzję
~em

Strona 5 z 9    [ Posty: 85 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x