Decyzja odmowna. Proszę o pomoc - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 kwie 2019, 8:40

W lutym klientka złożyła wniosek o przyznanie karty dla siebie jako rodzica. We wniosku ujeła 3 dzieci niespełniających warunków ustawy na dzień składania wniosku. Karty wydane, temat zamknięty.
Na początku kwietnia drogą elektroniczną wniosek o wydanie karty dla siebie jako studentki złożyła córka klientki. Sytuacja rodziny nie zmieniła się i tylko ona jako jedno dziecko w rodzinie kontynuuje naukę. Pozostałe nie spełniają warunków o czym klientka (matka) wiedziała już w lutym. Nadal karta przysługuje tylko rodzicowi. Do tej pory udawało mi się uniknąc dec. odmownej, ale w tym przypadku ewidentnie muszę ją wydać. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś mógłby mnie poratować szablonem takiej decyzji, i podpowiedzieć jak to technicznie w systemie załatwić. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję!
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Napisano: 17 kwie 2019, 8:54

jak mam jakąś odmowną to i tak idę do radcy prawnego, on zawsze ma tam program z którego wzór może wydrukować, a takiego przypadku nie przerabiałem jeszcze, system mi osobiście nie pomaga z tego rodzaju sprawami, niby powinien sam drukować wzorzec decyzji, ale tego nie uświadczyłem więc nie wiem jak pomóc ...
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 17 kwie 2019, 9:19

No właśnie, jak sprawdzałam szablony w systemie to nic tam tak naprawdę pomocnego nie ma, więc szablon wypadałoby samemu wprowadzić. Odmowa nie jest może jakaś specjalnie trudna,bo odmówię z powodu niespełnionych warunków przez 3 dzieci, ale wolałabym zrobić to jak należy. Zawsze najtrudniejszy pierwszy krok. Być może jakiś dobry człowiek poratuje, jeśli nie pozostaje radca prawny.Eh, samo życie...
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x