DO GORZATKA - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 14:35

Do Gorzatka:

czy miałaś kiedyś sytuację, że wnioskodawca dodatku mieszkaniowego zmarł, ja czytałam, że taka decyzja z mocy prawa wygasa. Czy spotkałaś się może z decyzją SKO Z łodzi z 30.08.1996 roku? Masz może link, bo ja nigdzie nie mogę tego znaleść a jest to mi bardzo potrzebne. Wnioskodawca nie był osoba samotną, do składu rodziny wzięta była żona, córka i rodzina córki.
ANTENKA

Napisano: 17 kwie 2015, 14:59

Wiem nie jestem GORZATKĄ i to post nie do mnie ale kobieto 3 posty niżej jest na ten temat zamieszczony wyrok w sprawie śmierci wnioskodawcy viewtopic.php?f=11&t=207176838&start=10 i wystarczy to przeczytać a nie zakładać dwa takie same wątki o tak znamienitym tytule....
Chyba że antenka ma dipol uszkodzony i coś nie styka (sprawdzić czy nie blondynka) :evil:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2015, 8:53

Witam, nie wiem dlaczego małe ww jest tak niemiłe i obraża innych użytkowników. Zgodnie z przysłowiem : kto pyta nie błądzi... ciekawa jestem czy małe ww wszystko wie i nie potrzebuje wsparcia i pomocy innych osób? Opinia odnośnie blondynki nie była stosowna, to świadczy o kulturze i podejściu do spraw ważnych dla innych osób... no cóż, może czasami warto zastanowić się nad tym co się pisze i w jakim tonie.
ANTENKA

Napisano: 20 kwie 2015, 9:01

małe jest złośliwe wtedy kiedy ktoś te forum zaśmieca jak byś 3 razy nie zadawała tego samego pytania w tym zakładając dwa wątki o nic nie mówiącym tytule bym słowa nie powiedział ..... a tym bardziej że 3 pięterka w dół był ten temat poruszony i chyba jasno opisany .......
A więc małe również nie wie wszystkiego tylko w odróżnieniu od Ciebie narpiew szuka czyta a potem jak nie znajdzie lub nie zrozumie to pyta ......
a więc cytując ................ "no cóż, może czasami warto zastanowić się nad tym co się pisze"............. .
miłego dnia życzę
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2015, 9:27

"małe jest piękne powiedział facet zaglądając sobie w gatki" hi...
(sorrki tak mi się przypomniało... nie chcę nikomu ubliżyć)

przyjmijmy, że komuś komputer się zawiesił... i dwa razy wątek się założył...
ale i tak przyznaję rację małemu ww,
choć sama wiem po sobie, że nie zawsze chce mi się przeszukiwać forum...
oj... niedobra ja... hi...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2015, 9:53

gorzatko ......... nie bawię się podglądałaś :cry: ........ ale od czasu kiedy pojawiła się mi oponka takowe zaglądanie mam utrudnione i jak tak mówisz zapewne masz racje :oops:
ale jak to mówią mały ale wariat :lol:
(no i pewnie teraz bana dostane za brak cenzury)
A co do przeszukiwania forum nie dziwie ci się że nie masz na to ochoty bo jak widzisz 3 takie same posty to przecież aż pióra opadają a co do zawieszania zapewne to nie wina kompa lecz użytkownika
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2015, 10:21

Widzę, że małe ww pilnuje porządku na forum i nic nie można zrobić nawet omyłkowo bez jego opinii i cenzury. No i co się takiego stało, że trzy razy coś opublikowano? Czy to jest aż tak ważne albo absorbujące aby to roztrząsać i obrażać innych użytkowników. MAŁE WW weź się do pracy a nie przeglądaj ciągle forum w celu dowalenia i przyczepienia się do kogoś.... Matko kochana, no żenada jakaś z tego się robi A może to twoje forum, że tak pilnujesz porządku, że aż ci pióra opadają? Weź się zastanów zanim coś napiszesz... Masakra jakaś.
Tetka

Napisano: 20 kwie 2015, 12:44

A czy MAŁE WW zna odpowiedź na pytanie zasadnicze? Czy może w natłoku obrażania i krytykowania zapomniał jakie było pytanie. Jeśli MAŁE WW jest takie mądre (no i nie jest blondynką) to może by udzielił odpowiedzi na pytanie.... Czekam z niecierpliwością na wykazanie się elokwencją i znajomością przepisów.
ANTENKA

Napisano: 20 kwie 2015, 13:12

uważam ten temat za zamknięty bynajmniej z mojej strony ........ ale dodam jedno że w linku którym podałem był zamieszczony przez alkę wyrok III SA/Kr 253/10 - WSA w Krakowie który traktuje w tej sprawie a o ile Ci zapewne wiadomo SKO nie publikuje swoich decyzji. A w woli ścisłości jak ja mam problem natury prawnej związany z dodatkami to szukam u źródła tj biorę za telefon i rozmawiam z przewodniczącą SKO na ten temat bo prędzej czy później moja decyzja do niej trafi a nie pisze 10 postów bo potem nic w takim forum sie nie da odnaleźć a muszę przyznać że nieraz trafiają się ciekawe wątki
A na pytanie zasadnicze znam odpowiedz bo nie raz ten temat przerobiłem - niestety ludzie umierają i w mojej gminie
miłego dnia życzę
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2015, 21:35

Bezduszny wyrok. Ponadto troszkę kontrowersyjny. I nikt nie polemizuje. Może ja...
ANTENKA pisze: Wnioskodawca nie był osoba samotną, do składu rodziny wzięta była żona ...
Jakoś nikt nie zauważa, że logicznie nie da rady stwierdzić wygaśnięcia decyzji w takim przypadku. Przepis Kpa wymaga o najmniej 2 warunków:
1) decyzja staje się bezprzedmiotowa
2) stwierdzenie wygaśnięcia takiej decyzji nakazuje przepis prawa albo gdy leży to w interesie społecznym lub w interesie strony (fragment z powołanego wyroku !)
Co do 1) mam wątpliwości, czy decyzja na pewno staje się bezprzedmiotowa. W końcu za utrzymanie mieszkania trzeba zapłacić, także po śmierci 1 osoby, za ogrzewanie, za wodę, za śmieci (!) Za każdy miesiąc (!). Czyż nie? A może po pogrzebie lżej im i bogaciej??? Nie rozumiem jak można wtedy wmawiać rodzinie, że teraz im lepiej, dodatek zbędny i że w efekcie decyzja jest bezprzedmiotowa.

Co do 2) to żadem przepis nie nakazuje „wygaszenia”, w interesie strony to na pewno nie leży, zostaje udowodnić interes społeczny. Czyli udowodnić, że wtedy interes był, a teraz nie ma, lub że żaden dodatek nie leży w interesie społecznym. Moim zdaniem Sąd logicznie nie udowodnił. Jeśli ktoś z Was potrafi, choćby czerpiąc z treści wyroków, to niech„wygasza” (nie zapominając jednocześnie o bezprzedmiotowości).

Acha jeszcze jedno. Sąd nam wciska, ze nic złego się nie dzieje, po pozostali mogą ubiegać się o dodatek. Owszem ubiegać się mogą, tylko jakim cudem dostaną za kwiecień, to nie wiem :lol: a i za maj niepewne.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x