DO GORZTKA - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 14:34

Do Gorzatka:

czy miałaś kiedyś sytuację, że wnioskodawca dodatku mieszkaniowego zmarł, ja czytałam, że taka decyzja z mocy prawa wygasa. Czy spotkałaś się może z decyzją SKO Z łodzi z 30.08.1996 roku? Masz może link, bo ja nigdzie nie mogę tego znaleść.
ANTENKA

Napisano: 17 kwie 2015, 21:24

Jeśli wnioskodawca mieszkał sam to owszem, nawet da się to potwierdzić decyzją.
Jeśli zostaje np. żona, to lepiej nie i raczej nie da rady. Zgodnie z przepisami i zasadami logiki jeszcze chyba nikt poprawnie nie tego przeprowadził. :D Na przeszkodzie stoją przepisy, w szczególności ten o równości małżonków oraz ten o interesie społecznym.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 22:26

MY ROBIMY TO W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB:

1) jeżeli wnioskodawca mieszkał sam - wygaśnięcie, kopia dec. do zarządcy

2) jeżeli został współmałżonek - zostawiamy bez zmian, dodatek wypłacany do końca,

3) jeżeli nie było współmałżonka, a zostały dzieci, lub inni członkowie rodziny - robimy wygaśniecie, kopia dec. do zarządcy i na adres mieszkania na który przyznano dodatek, kopertę adresują na kogoś z członków gospodarstwa domowego,

mam pewne wątpliwości co do punktu 2, ale mając na uwadze równe prawa współmałżonków...

niestety nie znam tej decyzji, będzie trudno to znaleźć, bo jak mniemam SKO nie publikuje swoich decyzji,
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x