nie unikam niczego. Dla mnie okrągły stół to była wielka mistyfikacja. Bardziej dosadnie: pic na wodę fotomontaż.
Może nawet część z tych co tam siedzieli, nie mieli pojęcia czemu służy ten mebel.
Potem - jeśli chodzi o \"Nocną zmianę\", to film pod tym tytułem mówi wsystko bardziej dobitnie, niż wszelkie komentarze. Tak kupczy się państwem, losem każdego indywidualnego człowieka. Szkoda rozmawiać.
To co zrobił Mazowiecki - to po prostu było karygodne. Jeśli ktoś mówi, że nasza \"transformacja\" była pokojowa, czy też, że nie było tyle ofiar jak w innych krajach, to wg mnie bardzo się myli. Psychicznie - na przestrzeni dwudziestolecia wykończono wielkie grupy społeczne. Osłabiono autoryet państwa jako organizacji społecznej, na którą członkowie tejże spłeczności mają jakikolwiek wpływ. Osłabiono... może nawet nigdy go specjalnie nie kultywowano. Dobrze, że prosty człowiek sie, jak flaga Polski wygląda i nawet czasem ją wyciągnie (pod warunkiem że ją w ogóle posiada) podczas jakiegoś meczu reprezentacji, bo o uczczeniu w ten sposób jakiegoś święta państwowego (ew. 11 listopada) nawet nie pomyśli.
Liberałowie rozpuścili społeczeństwo systemem \"kuroniówkowym\", a potem wielkie larum, że nikomu się pracować nie chce. A kto ich nauczył dziadostwa?! Najpierw \"komuna\", gdzie 300% normy w zakładzie wyrabiała 1/3 załogi, a 2/3 opierały się o betoniarki. Potem przyklepali liberałowie, którzy za nic nierobienie też dawali pieniądze. Czy można chcieć więcej?
Krystyna Pawłowicz
Krystyna Pawłowicz (ur. 14 kwietnia 1952 w Wojcieszowie) – polski prawnik, nauczyciel akademicki, profesor nadzwyczajny na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, od 2007 sędzia Trybunału Stanu.
Życiorys[edytuj]
W drugiej połowie lat 70. została pracownikiem naukowym Instytutu Nauk Administracyjno-Prawnych na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. W 1979 ukończyła aplikację sędziowską. Uzyskała stopień doktora nauk prawnych, a w 2005 habilitowała się na podstawie rozprawy zatytułowanej Przedsiębiorca wobec Najwyższej Izby Kontroli. Studium publicznoprawne. W 2007 została profesorem nadzwyczajnym na UW.
Brała udział w rozmowach Okrągłego Stołu po stronie solidarnościowej, jest współautorką ustawy o zgromadzeniach z 1990. W okresie rządu Jana Olszewskiego pracowała w Biurze Prasowym Rządu. 14 listopada 2007 Sejm wybrał ją na stanowisko członka Trybunału Stanu. Rekomendującym klubem parlamentarnym było Prawo i Sprawiedliwość.
W 2008 zakwestionowała zgodność traktatu lizbońskiego z Konstytucją RP[1]. W 2009 weszła w skład rady nadzorczej Telewizji Polskiej.
W wyborach parlamentarnych w 2011 została liderem listy PiS do Sejmu w okręgu siedleckim[2].
to na nia powoływałeś się w swoich wypowiedziach za naszym dziennikiem to przecież
cytat z ciebie
\"Dla mnie okrągły stół to była wielka mistyfikacja. Bardziej dosadnie: pic na wodę fotomontaż.\"
to kim jest ta powyżej? I kim ty jesteś pożal się boże opeesowski małomiasteczkowy politologu?